Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL votează pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European

Antonescu: PNL votează pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European

Antonescu: PNL votează pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Mai 2012   •   18:37

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că parlamentarii liberali vor vota în Parlament pentru ca premierul Ponta să reprezinte România la Consiliul European, menţionând că deciziile Parlamentului trebuie respectate, informează Mediafax.

Antonescu a explicat că liberalii vor vota astfel din motive expuse public încă dinainte ca Victor Ponta să devină premier: la Consiliul European se discută şi se iau decizii în legătură cu probleme gestionate de către Guvern.
   
Întrebat dacă este de părere că preşedintele Băsescu va respecta o eventuală decizie a Parlamentului în acest sens, Antonescu a spus că nu vrea să facă speculaţii.
   
El a adăugat însă că Parlamentul este suveran, iar deciziile trebuie respectate.
   
Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Parlamentului, cu acordul miniştrilor, scrisoarea prin care va solicita organizarea unei şedinţe comune de plen în care să fie adoptată o decizie privind mandatul şi nivelul de reprezentare a României la Consiliul European.

El le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul le va supune spre aprobare această scrisoare, pentru a fi transmisă Parlamentului.
   
Preşedintele Traian Băsescu le-a răspuns ziariştilor care l-au întrebat, miercuri noapte, la Bruxelles, dacă se vor vedea la următorul Consiliu European, din 28 iunie: "De ce? Nu veniţi?".


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close