Antena 3 CNN Politică Antonescu: Premierul, şi nu preşedintele, ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României

Antonescu: Premierul, şi nu preşedintele, ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României

Antonescu: Premierul, şi nu preşedintele, ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Mai 2012   •   18:55

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la şedinţele Consiliului European ar trebui să participe premierul României şi nu preşedintele, pentru că acolo se discută lucruri care pot fi rezolvate cu mijloace guvernamentale.

"Nu o spun pentru că nu mi-e simpatic preşedintele sau pentru că sunt coleg cu actualul premier, dar, dacă vă veţi uita la ce se întâmplă în Europa, la Consiliul European participă toţi premierii, plus preşedintele Franţei, pentru că în Constituţia lor este un fel de cap al Executivului. Acolo se discută lucruri care pot fi rezolvate cu mijloace guvernamentale şi e normal să fie prezent premierul", a explicat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, la Bruxelles, că va discuta cu preşedintele Băsescu despre nivelul la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European, arătând că nu va contesta atribuţiile şefului statului în politică externă, dar că problemele UE nu mai aparţin exclusiv de acest domeniu.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă la următorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau preşedintele Băsescu.

Premierul a menţionat ulterior că are programată pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu în care va clarifica modul în care se vor implica Preşedinţia şi Guvernul în politica externă a ţării, arătând că nu este bine ca în acest domeniu să se vorbească "pe două voci".

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close