Antena 3 CNN Politică Antonescu: Scandalul MTS arată că preşedintele are altă măsură pentru clanul său politic

Antonescu: Scandalul MTS arată că preşedintele are altă măsură pentru clanul său politic

Antonescu: Scandalul MTS arată că preşedintele are altă măsură pentru clanul său politic
Sursa foto: crin antonescu
10 Iul 2009   •   14:34

Preşedintele PNL şi candidatul la preşedinţia României Crin Antonescu a lansat un atac la adresa actualului şef al statului, care nu ia atitudine în cazul scandalului de la Ministerul Tineretului şi Sportului.
"Cazul Ridzi e, de fapt, încă o filă în cazul Traian Băsescu. Am văzut foarte clar că preşedintele Traian Băsescu lucrează cu două chipuri şi cu două legi.
Şi exemplul cel mai elocvent este cel al ministrului Teodor Atanasiu care a fost schimbat la o plângere a doamnei Săftoiu, care la acea dată era consilier al preşedintelui României. Acum, în acest scandal de câteva săptămâni, preşedintele tace şi aplică o altă măsură, o altă regulă şi o altă lege", a spus Antonescu invitat la emisiunea Sinteza Zilei la Antena3.
?E clar şi cu acest prilej că preşedintele are pentru clanul său politic, pentru partidul său, pentru apropriaţi, o altă măsură?.
"Traian Băsescu a luat mandatul şi voturile românilor pentru, aşa cum spunea, a sparge sistemul ticolăşit , şi am spus cu ceva vreme în urmă că, între timp, a devenit patronul acestui sistem, că i-a dezamăgit pe cetăţeni, şi iată că azi domnia sa, prin tăcerea, prin lipsa de implicare prezidenţială în acest caz, ne dovedeşte că patronează azi gaşca pedistă, grupul de interese şi clientele construite în jurul acestui partid şi în jurul domniei sale, pesonal", aprecia Antonescu anterior.
El a opinat că are forţa necesară pentru a-l învinge pe Traian Băsescu, lucru care va fi reuşit numai de o persoană care este total opusă formatului actulalui şef al statului. care va ?lăsa impresia că vine din altă lume?.
"Determinatea mea, ca şi convingerea mea că voi câştiga sunt din ce în ce mai puternice. Din punctul meu de vedere, este o bătălie, nu doar între puterea şi opoziţia actuală, ci şi cu un sistem care timp de 20 de ani ne-a ţinut în loc şi care, după părerea mea, acum îşi trăieşte agonia" .
Deşi s-a arătat ferm convins că va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, Antonescu sublinia că un singur om nu va reuşi să schimbe România, dar că ar fi de preferabil ca cel care începe acest demers să fie preşedintele ţării, şi el promite că va face tot ce va putea în acest sens.
Candidatul PNL s-a arătat convins că o schimbare a preşedintelui va aduce o schimbare a guvernului.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close