Antena 3 CNN Politică Antonescu se explică: Geoană rămâne un demagog, dar unul mai puţin periculos decât Băsescu

Antonescu se explică: Geoană rămâne un demagog, dar unul mai puţin periculos decât Băsescu

Antonescu se explică: Geoană rămâne un demagog, dar unul mai puţin periculos decât Băsescu
Sursa foto: Crin Antonescu
27 Noi 2009   •   14:59

Preşedintele PNL, Crin Antonescu îl consideră în continuare "demagog" pe Mircea Geoană, dar "un demagog mai puţin periculos" decât Traian Băsescu, drept pentru care nu are niciun dubiu legat de opţiunea sa politică de a-l susţine pe Geoană. De aceea, liderul liberala a anunţat că va fi prezent alături de candidatul social-democrat nu numai la mitingul de la Braşov programat pentru această zi, dar şi la cel de la Timişoara.
"Este un demagog mai puţin periculos decât cel mai mare demagog care este Traian Băsescu şi, din acest punct de vedere, nu am nici de retractat nimic şi nici vreun dubiu în legătură cu opţiunea mea. Mircea Geoană este un om politic care are la activ nişte promisiuni de politică neonorate", a declarat Crin Antonescu.
Preşedintele PNL şi-a exprimat speranţa că în perioada următoare, "în calitate de preşedinte al României", ajutat şi de partenerii săi politici între care se numără şi el, Mircea Geoană va fi "un om care să-şi achite promisiunile electorale".
"În niciun caz faptul că domnul Geoană a putut fi taxat pentru promisiuni celebre neonorate nu lucrează cumva în favoarea lui Traian Băsescu care a făcut exact aceleaşi promisiuni şi nu le-a onorat deopotrivă cu altele deşănţate", a apreciat Antonescu.
El a adăugat că va participa la acţiuni electorale împreună cu Mircea Geoană, însă fără a abdica de la pricipiile sale.
"Fac acest lucru fără să abdic o secundă nici de la principiile cu care am candidat, nici de la aprecierile despre Mircea Geoană din primul tur, fac acest lucru pentru că sunt un om care are curajul opţiunilor lui. Sunt un luptător care-şi asumă cauze şi în acest moment cauza principală a României este înlăturarea lui Traian Băsescu şi aducerea la realitate a unui proiect Iohannis, care înseamnă un alt mod de a guverna", şi-a mai motivat propria opţiune liderul PNL.
Antonescu a arătat că în afara de mitingul de la Braşov, va face campanie pentru Geoană şi la o acţiune similară care va avea loc la Timişoara.
"Voi participa la cel de astăzi (vineri - n.r.) de la Braşov, apoi probabil marţi la Timişoara, unde nu e un miting, este Ziua Naţională. Eu, nu ştiu domnul Geoană, voi petrece Ziua Naţională acolo, la invitaţia primarului Ciuhandu şi voi fi, ceea ce s-ar părea că se va întâmpla şi cu Mircea Geoană, voi fi de faţă la semnarea unui pact, protocol pe plan local între forţele politice care alcătuiau deja Alianţa pentru Timiş - PNL, PNŢCD, Forumul German, la care se vor adăuga PSD şi probabil UDMR" a explicat preşedintele PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close