Antena 3 CNN Politică Antonescu: Singura formulă de colaborare cu PDL - dacă PNL deţine poziţia de premier (VIDEO)

Antonescu: Singura formulă de colaborare cu PDL - dacă PNL deţine poziţia de premier (VIDEO)

Antonescu: Singura formulă de colaborare cu PDL - dacă PNL deţine poziţia de premier (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
08 Dec 2009   •   11:00

Liderul Crin Antonescu pare pe punctul de a ceda presiunilor colegilor liberali proguvernare chiar dacă ieri l-a apostrofat pe Călin Popescu Tăriceanu pentru faptul că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu o formulă de guvernare PDL-PNL cu posibil premier liberal. Dacă ieri făcea un tur de forţă la nivelul conducerii partidului pentru a-şi reafirma statutul şi autoritatea de preşedinte atinsă de afrontul telefonic al lui Băsescu şi-l invita pe Tăriceanu să plece dacă doreşte guvernare alături de PDL, astăzi Antonescu a susţinut că PNL ar putea să intre la guvernare în compania democrat-liberalilor numai dacă primul-ministru va fi unul liberal.
"Singura împrejurare sau singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este cea în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea cu PD-L aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi,ulterior, în cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a afirmat marţi, Crin Antonescu la Radio Guerrilla.

Ulterior, liderul PNL şi-a nuanţat poziţia afirmând că a vorbit despre un scenariu de lucru carenu se va regăsi şi în realitate, deoarece nu crede că PDL sau Băsescu vor ceda postul de premier.



Cu doar o seară în urmă, după o şedinţă tensionată a în conducerea PNL, Antonescu declara că în perioada următoare el şi membrii liberali vor acţiona în conformitate cu dorinţele alegătorilor lor şi pentru modernizarea României.

"Misiunea principală a mea şi a PNL este să lucrăm pentru România în spiritul, ideile şi principiile pentru care am primit voturi. Deşi e un moment greu dacă Traian Băsescu va fi validat din nou preşedinte, dar vom trece cu toţii prin momente dificile şi va fi foarte rău pentru România. Am văzut şi duminică seară pericolul unui preşedinte îmbătat de euforia abuzului de succes confecţionat. Dincolo de mâhnirea acestui moment îi asigur pe cetăţeni că nu avem decât să ne păstram valorile principiile şi să ne luptăm pentru ele", a declarat liderul PNL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL Crin Antonescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close