Antena 3 CNN Politică Antonescu: Sunt mai bun decât Tăriceanu pentru că vreau să mă bat pentru Cotroceni

Antonescu: Sunt mai bun decât Tăriceanu pentru că vreau să mă bat pentru Cotroceni

Antonescu: Sunt mai bun decât Tăriceanu pentru că vreau să mă bat pentru Cotroceni
Sursa foto: crin antonescu
03 Mar 2009   •   05:11

Înaintea votului ce speră să îl aducă la şefia PNL şi a unei posibile candidaturi la preşedinţia României, Crin Antonescu iese la atac împotriva lui Traian Băsescu. Acesta crede gestul prin care preşedintele României îşi trimite fata să candideze pentru Parlamentul European este "nesimţire" pe care nici măcar dictatorul Nicolae Ceauşescu nu şi-a permis-o.
"Asta e o nesimţire pe care nici Nicolae Ceauşescu nu şi-a permis-o. Asa ceva, într-atât de dezgustător... Ce fac aceşti oameni în frunte cu domnul Boc? Ce face Traian Băsescu? Nu am văzut nici în perioada lui Nicolae Ceauşescu aşa ceva", declara Antonescu la emisiunea Ştirea Zilei de la Antena3.
El aprecia că ?şi-au pus-o la partid, e în regulă, e în neregulă, dar să mă reprezinte pe mine în Parlamentul European deşi nu ştie să vorbeasca bine româna?", faptul fiind considerat dezgustător şi revoltător.
Referindu-se la scandalurile din ultima vreme legate de numirile ?de cumetrie? de la Guvern, Antonescu crede că "PDL nu se mai jenează. Dar nu cred că acest lucru va fi trecut cu vederea din punct de vedere electoral. Nu suntem atât de tâmpiţi?.
Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că este mai bun decât Călin Popescu Tăriceanu pentru şefia PNL pentru că el vrea să "se bată" în alegerile prezidenţiale, menţionând că nu întrevede un eşec la congres şi că PNL nu se va rupe.
El a menţionat că PNL, dacă îl va alege în funcţia de preşedinte, şi-ar exprima această opţiune pentru că "vrea să se bată cu ce a făcut Traian Băsescu şi va face şi mai abitir din România", dar şi pentru că îşi doreşte "schimbarea unui mod de a face politică în PNL. Antonescu a apreciat că PNL are de mult timp nevoie de reformă în interior, iar guvernarea "l-a blocat".
Întrebat de ce consideră că este mai bun decât Călin Popescu Tăriceanu pentru şefia PNL, Antonescu a răspuns că este mai bun pentru simplul motiv că el doreşte să se "bată" la prezidenţiale, pe când Tăriceanu nu.
"Acesta e ultimul răspuns pe care îl dau la întrebări de genul ăsta, pentru că este delicat pentru mine să-mi critic contracandidatul. E un motiv foarte simplu, pentru că eu vreau, dar Călin Popescu Tăriceanu nu", a spus liberalul.
El a criticat modul în care actualul preşedinte liberal a pus problema candidatului PNL la alegerile prezidenţiale, spunând mai întâi: "O să vedem pe cine, nu e foarte important!", iar după aceea: "Vom vedea, bine ar fi să găsim un independent".
"Ei bine, nu. Partidul are obligaţia şi interesul să-şi dea el expresia în această luptă. În sensul acesta spun că domnul Tăriceanu nu vrea să se bată, nu că nu şi-ar dori ca preşedintele României să fie provenit de la liberali sau că nu vrea ca Băsescu să fie înlocuit din funcţie", a adăugat Antonescu.
Antonescu a mai susţinut că nu a făcut nicio înţelegere cu Relu Fenechiu, liderul PNL Iaşi, sau cu alţi lideri locali pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al PNL.
"Nu am făcut niciun fel de negustorie cu nimeni. Singurul angajament este să fac ce am făcut şi până acum adaptat la o nouă postură. Eu nu mă sprijin pe nimeni, nici măcar pe Relu Fenechiu. Nu am promis cuiva nici venirea la guvernare imediat, nici întărirea unor privilegii ale şefilor de organizaţii. Discursul meu a fost unul destul de puţin simpatic faţă de cei care doresc să facă în continuare din partid o jucărică dusă în marginea societăţii unde să nu ne deranjeze nimeni", a spus Crin Antonescu.
Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close