Antena 3 CNN Politică Antonescu: UDMR nu mai vine la întâlnirea partidelor. E limpede că PDL a făcut presiuni

Antonescu: UDMR nu mai vine la întâlnirea partidelor. E limpede că PDL a făcut presiuni

Antonescu: UDMR nu mai vine la întâlnirea partidelor. E limpede că PDL a făcut presiuni
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Noi 2010   •   13:51

UDMR nu mai vine la întâlnirea iniţiată de PNL. Anunţul a fost făcut de către liderul liberal, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Central. Potrivit acestuia, UDMR şi-a schimbat decizia după şedinţa Coaliţiei de luni dimineaţă.

"Din informaţiile pe care le am în acest moment, deşi UDMR confirmase participarea la aceste discuţii, azi, în urma întâlnirii de la Coaliţie, UDMR a anunţat că nu mai vine. Este foarte limpede că a făcut acest lucru sub presiunea, sub ameninţarea PDL", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat din nou că toate formaţiunile politice parlamentare, inclusiv grupul minorităţilor, confirmaseră participarea, cu excepţia PDL.

"După cum am spus, toţi anunţaseră prezenţa (cu excepţia PDL, n.r.). Cei de la UDMR s-au recuzat între timp", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc luni, 15 noiembrie.

În replică, liderul PDL, Emil Boc, l-a invitat vineri pe Crin Antonescu să participe, luni, la ora 10:00, la o întâlnire cu membri ai coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria. Preşedintele PNL nu s-a prezentat la această şedinţă, premierul anunţând anterior că invitaţia este una permanentă.

Antonescu: UDMR nu mai vine la întâlnirea partidelor


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close