Antena 3 CNN Politică Antonescu: UDMR se degradează ca ţinută, atitudine, comportament, în perioada de convieţuire cu PDL

Antonescu: UDMR se degradează ca ţinută, atitudine, comportament, în perioada de convieţuire cu PDL

Antonescu: UDMR se degradează ca ţinută, atitudine, comportament, în perioada de convieţuire cu PDL
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2011   •   16:41

"UDMR, din păcate, în perioada asta de convieţuire cu PDL, se degradează ca ţinută, ca atitudine şi comportament" a declarat, marţi, Crin Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa, informează Mediafax.

Preşedintele PNL a adăugat că "preţuieşte" mulţi oameni politici din UDMR, pe care a încercat să să îi înţeleagă de-a lungul carierei sale politice.

"Eu am preţuit şi preţuiesc în continuare mulţi oameni politici din UDMR şi capacitatea acestei formaţiuni de a-şi apăra interesele. Am trăit şi am încercat să înţeleg, ca majoritar, în anii '90, faptul că minoritatea maghiară trebuia să-şi apere nişte drepturi. Am fost noi, liberalii, chiar şi cei din PSD, partide care, atunci când am fost la guvernare, am susţinut ca aceste drepturi să fie aşezate, lărgite şi cred că am câştigat împreună măcar faptul că s-au depăşit anumite spaime, s-au evitat anumite tensiuni etc. UDMR, din păcate, în perioada asta de convieţuire cu PDL, se degradează ca ţinută, ca atitudine şi comportament", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a mai adăugat faptul că partidul pe care îl conduce nu a culpabilizat niciodată decizia UDMR de a intra la guvernare cu PDL.

"Noi nu am culpabilizat, în 2009, UDMR că a mers la guvernare cu PDL. Mai bine de doi ani de atunci încoace, noi am criticat mereu, chiar virulent, PDL şi emanaţia lui urât mirositoare care e UNPR, dar nu UDMR, faţă de care am avut o înţelegere legată de nevoia lor de a fi la guvernare în faţa comunităţii maghiare."

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, liderul PSD, Victor Ponta, şi cel al PC, Daniel Constantin, se află, marţi, în Bistriţa-Năsăud. Liderii USL se vor întâlni cu reprezentanţi din judeţ ai formaţiunii, la Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi apoi la Extensia Bistriţa a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close