Antena 3 CNN Politică Antonescu: Un premier trebuie să rupă clientelele şi "să nu facă pe el" când se răsteşte Băsescu

Antonescu: Un premier trebuie să rupă clientelele şi "să nu facă pe el" când se răsteşte Băsescu

Antonescu: Un premier trebuie să rupă clientelele şi "să nu facă pe el" când se răsteşte Băsescu
Sursa foto: crin antonescu
08 Iun 2010   •   12:16

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este de părere că un prim-ministru pentru România în perioada următoare trebuie să aibă două calităţi: o bunăvoinţă politică de a rupe relaţiile cu clintelele şi "să nu facă pe el" atunci când preşedintele Băsescu se răsteşte la el.
"Un prim-ministru trebuie să aibă două lucruri în această împrejurare: o bună voinţă politică, acea decizie şi fermitate cu orice risc de a rupe cu clientelele stratificate arheologic şi doi, să nu facă pe el, pardon de expresie, atunci când domnul preşedinte Traian Băsescu se răsteşte cum s-a răstit la domnul Berceanu, de exemplu", a susţinut Crin Antonescu, luni seară, la Realitatea TV.

Liderul PNL a reiterat că liberalii îşi menţin propunerea ca pentru perioada următoare să fie învestit "un guvern de tehnicieni, cu o durată cam cât micşorarea pensiilor, până la 31 decembrie, dacă o majoritate parlamentară rezonabilă convine asupra unor măsuri care să nu afecteze pensiile şi salariile".

"Iar pentru că s-a pus problema că PSD nu vrea să guvernze până la viitoare alegeri şi s-a presupus şi despre noi că nu dorim să ne asumăm răspunderea, atunci am spus că nu fugim pentru că e un moment greu, nu dorim doar să câştigăm puncte electorale pe spinarea oamenilor afectaţi de măsuri. Dacă este posibil din punct de vedere politic, dacă un parlament ne-ar da votul de învestitură, presupunând înainte că şi preşedintele desemnează PNL să facă guvenul, noi suntem gata să ne asumăm chiar şi singuri această răspundere. Avem un pachet de măsuri, credem în ele şi suntem gata să ne punem pielea la bătaie", a explicat Antonescu declaraţia sa privind intrarea liberalilor la guvernare.

În ceea ce priveşte, decizia sa de a-şi asuma funcţia de premier, preşedintele PNL a menţionat că "e prisos" să spună că nu arde de dorinţa de a fi prim-ministru.

"Dar în calitate de lider al partidului, dacă am fi în această situaţie şi partidul m-ar desemna nu m-aş da la o parte. Iar despre ce s-ar întâmpla atunci sau nu şi despre ce cred eu că trebuie să aibă în primul rând un prim-ministru în această împrejurare, cred că din acest punct de vedere şi eu, ca şi alţi colegi din PNL, corespundem", a mai spus Antonescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close