Antena 3 CNN Politică Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională

Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională

Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională
de M.T.    |    29 Noi 2013   •   23:57

Unirea Republicii Moldova cu România este o aspiraţie naţională de ambele părţi ale Prutului, nu un subiect care trebuie comentat, consideră preşedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Mediafax.

„Ăsta, în opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici susţinut, este o ipoteză, este o propunere, este cum doriţi dumneavoastră. Pe fond, eu cred că nu avem ce să comentăm, pentru că sub o formă sau alta e clar că asta este o aspiraţie naţională, şi este de ambele părţi ale Prutului”, a afirmat Antonescu, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Bacău.

Întrebat dacă susţine unirea Republicii Moldova cu România, preşedintele Senatului s-a declarat „pentru”, dar şi-a exprimat anumite rezerve.

„Sigur că sunt pentru. Problema în termeni politici, nu sufleteşti, este când, dacă şi cum şi când poţi să faci asta. Din punctul meu de vedere, şi cred că nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova să facă acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, şi vorbesc de autorităţi, să facem acei paşi pragmatici, concreţi, economic, în toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova în UE", a precizat liderul liberal.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Republica Moldova
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close