Antena 3 CNN Politică Antonescu: USL nu racolează primari ai PDL. Este opţiunea lor

Antonescu: USL nu racolează primari ai PDL. Este opţiunea lor

Antonescu: USL nu racolează primari ai PDL. Este opţiunea lor
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Noi 2012   •   18:52

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că USL nu racolează primari ai PDL şi că primarii PDL care decid să susţină candidaţi ai USL o fac apreciind că este interesul comun să susţină un candidat sau altul, conform Mediafax.
   
Antonescu a spus, într-o conferinţă de presă, că faptul că primari ai PDL susţin candidaţi USL şi apreciază că este în interesul comun, este opţiunea lor.
   
"Este opţiunea lor. Nu se compară cu racolarea", a declarat liderul PNL.
   
El a subliniat că USL a blamat că alocările bugetare, guvernamentale sau judeţene s-au făcut în trecut pe criteriile apartenenţei politice a primarului, iar astfel de situaţii nu trebuie să se mai repete.
   
"Banii se dau pentru nevoile comunităţii, nu pentru nevoile şi interesele primarului şi nu e nimeni de vină într-o localitate că are un primar de altă culoare decât guvernul. A fost un lucru nedrept şi de altfel, generator de probleme şi nu trebuie să se repete", a spus Antonescu.
   
La rândul său, premierul Victor Ponta a spus că la rectificare banii care au fost alocaţi pentru autorităţi locale au fost pentru arierate care, în general, au fost pentru localităţi cu primari PDL care aveau datorii pentru că lor li s-a dat voie să facă datorii.
   
"Deci nu dau nimic şi nu voi da nimic dacă un primar trece dintr-o parte în alta", a spus Ponta.
   
El a explicat că în cazul municipiului Suceava, unde primarul PDL Ion Lungu a anunţat că susţine candidatura liderului PNL, Alexandru Băişanu, pentru funcţia de deputat, banii au fost alocaţi neţinând cont de apartenenţa politică a primarului.
   
"Banii la Suceava i-am dat indiferent dacă domnul Lungu este la PDL, stă la PDL sau dacă pleacă", a spus Ponta.
   
El şi-a amintit că primarul Sucevei a fost membru PNL şi că ulterior a fost membru PDL.
   
"Lungu nu a fost la PNL? Nu a fost apoi racolat de nimeni la PDL?", s-a întrebat Ponta.
   
În judeţul Suceava mai mulţi primari PDL, printre care cei ai municipiilor Suceava şi Vatra Dornei sau al oraşului Frasin, au participat la lansările candidaţilor USL din colegiile lor şi şi-au anunţat susţinerea pentru aceştia.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu USL pdl primari Victor Ponta
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close