Antena 3 CNN Politică Antonescu: USL va cere comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum. Scriem liderilor UE

Antonescu: USL va cere comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum. Scriem liderilor UE

Antonescu: USL va cere comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum. Scriem liderilor UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Sep 2012   •   19:27

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, că USL va cere comisie parlamentară pentru modul în care sunt anchetaţi cetăţeni simpli în legătură cu referendumul, el precizând că Uniunea va trimite scrisori forurilor europene referitor la această situaţie.

Antonescu a citat din comunicatul DNA remis în legătură cu Liviu Dragnea, precizând că din acest comunicat reiese că instituţia aduce oficial acuzaţii care vizează acţiuni politice.

În acest context, şeful PNL a spus că liderii USL se autodenunţă, în sensul că au îndemnat cetăţenii să vină şi să se exprime prin vot la referendum.

El a adăugat că USL nu poate accepta o asemenea atitudine şi va cere constituirea unei comisii parlamentare care să analizeze modul în care aceste cercetări se desfăşoară în raport cu simplii cetăţeni. Senatorul a spus că USL va face şi o informare către forurile internaţionale.

Antonescu a mai spus că USL îşi declară solidaritatea cu Liviu Dragnea şi cu alţi polticieni care sunt anchetaţi în legătură cu referendumul.

Joi, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare în dosarul privind posibile fraude la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din 29 iulie.




×
Subiecte în articol: Crin Antonescu USL comisie parlamentara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close