Antena 3 Politică Ape tulburi în partidul lui Tăriceanu: Mai mulți membri vor un singur președinte ALDE. Congresul, în prima parte a anului

Ape tulburi în partidul lui Tăriceanu: Mai mulți membri vor un singur președinte ALDE. Congresul, în prima parte a anului

de M.Z.    |    22 Feb 2017   •   13:39
Ape tulburi în partidul lui Tăriceanu: Mai mulți membri vor un singur președinte ALDE. Congresul, în prima parte a anului
Sursa foto: Foto: Intact Images

UPDATE 13.39 - Congresul ALDE care va stabili o conducere unică a partidului ar putea avea loc în prima parte a anului, în funcţie de contextul politic, au precizat, miercuri, copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, potrivit agerpres.ro.

"Nu am stabilit data Congresului. În principiu, noi am stabilit de anul trecut că după alegerile parlamentare anul acesta, în prima parte a anului să organizăm Congresul", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament, la întrebările jurnaliştilor. 

Daniel Constantin a menţionat că acest Congres trebuie convocat deoarece este prevăzut în statutul ALDE şi este necesară o conducere unică în vederea alegerilor europarlamentare din 2019. 

"Eu pot să vă spun că încă din anul 2015, când am făcut primul Congres de unificare, am vorbit de primăvara anului 2017 şi acum, în funcţie de contextul politic, în funcţie de ceea ce vor considera şi colegii din ţară, în funcţie de prevederile statutare care spune că trebuie să cădem de acord asupra acestui moment, vom anunţa. Cu siguranţă trebuie să-l facem pentru că asta spune statutul ALDE şi aşa am prevăzut după doi ani de zile, deci după alegerile parlamentare. Cred că trebuie să avem o conducere unică şi să ne pregătim pentru 2019 primul test în această formulă a alegerilor parlamentare", a afirmat Constantin. 

Întrebat dacă va candida la acest Congres, Daniel Constantin a spus că va analiza cu atenţie alături de colegii din teritoriu. 

"Eu în această lună împlinesc cam 7 ani de când conduc Partidul Conservator, devenit ALDE, voi analiza cu mare atenţie alături de colegii mei din teritoriu", a spus Constantin. 

El a adăugat că în momentul de faţă sunt alte preocupări politice şi guvernamentale. 

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu a luat o decizie dacă va candida la Congres. 

"Nu ştiu, mă mai gândesc, avem alte chestiuni mai importante în momentul ăsta", a subliniat Tăriceanu. 

----------------------------

Știrea inițială 11.38

Sunt tensiuni în ALDE. Surse din partid spun că în această primăvară se va organiza un congres pentru alegerea unui singur preşedinte.

În prezent, Alianța Liberalilor și Democraților din România are doi copreședinți, pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Daniel Constantin.

Din primele informații, Tăriceanu nu ar mai dori ca alianța să aibă doi șefi, după ce Daniel Constantin, la momentul formării noului guvern, a încercat să negocieze și cu liberalii pentru a forma o altfel de majoritate.

Există însă o tabără în ALDE care se opune acestei propuneri, ca partidul să aibă un singur șef.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close