Antena 3 CNN Politică Apetit de senator PNL pentru aprofundarea sănătăţii reproducerii din Burkina Faso

Apetit de senator PNL pentru aprofundarea sănătăţii reproducerii din Burkina Faso

Apetit de senator PNL pentru aprofundarea sănătăţii reproducerii din Burkina Faso
Sursa foto: Minerva Boitan
24 Mar 2009   •   15:24

O senatoare liberală doreşte să aprofundeze tainele sănătăţii sexuale şi ale reproducerii tocmai în Burkina Faso. Senatoarea PNL Minerva Boitan se va documenta, în perioada 5-11 aprilie, în această ţară, după ce Biroul Permanent al acestei Camere aa probat deplasarea. În memorandumul ataşat cererii de deplasare se precizează că senatorul va vizita oraşul Ouagadougou şi maternitatea rurală din localitatea Boursouma şi va asista la o reprezentanţie teatrală urmată de o cină cu femeile membre ale organizaţiei non-guvernamnetale Asmade.

Pe motiv că "problematica" discutată este importantă şi că finanţarea este asigurată de organizatori, conducerea Senatului a aprobat deplasrea senatorului PNL.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD)a precizat că deplasarea în Burkina Faso a senatoarei PNL, care este şi medic de profesie, este importantă pentru "problematica discutată".

"Invitaţia efectivă şi decontările şi un estimativ pentru cheltuieli au fost trimise de organizatori", a mai spus Chelaru.

Preşedintele subcomisiei pentru populaţie şi dezvoltare, Tudor Udriştoiu a solicitat Biroului Permanent al Senatului ca Minerva Boitan, membru al subcomisiei, să participe la o vizită de studiu în Burkina Faso, în cadrul "Misiunii parlamentare privind drepturile şi sănătatea reproducerii", organizată de Forumul parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare, în perioada 5-11 aprilie.

Potrivit memorandumului, misiunea îşi propune "să evalueze strategiile şi măsurile puse în practică în Burkina Faso în scopul combaterii sărăciei, al soluţionării problemelor legate de populaţie şi al promovării accesului la drepturile şi sănătatea sexuale şi ale reproducerii, precum şi rezultatele concrete obţinute în acest sens".
Cum o parte din costuri nu sunt asigurate de organizatori, subcomisia senatorială solicită conducerii Senatului suportarea, din bugetul Senatului, a cheltuielilor legate de asigurarea medicală de sănătate aferente perioadei de deplasare, a contravalorii unui vaccin împotriva febrei galbene, în valoare de 180 de lei şi a unui avans cu justificare ulterioară, recalcularea cheltuielilor privind deplasarea urmând a se face în baza documentelor justificative.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL Senat deplasare Burkina Faso cheltuieli
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close