x close

Aproape 100 de milioane de lei, alocate de Guvern pentru organizarea europarlamentarelor

13 Mar 2009   •   18:32

Aproape 100 de milioane de lei, alocate de Guvern pentru organizarea europarlamentarelor
 Parlamentul European

Guvernul a alocat 98,7 milioane de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc în data de 7 iunie. Cea mai mare sumă, peste 82,6 milioane de lei, urmează a fi folosiţi de Ministerul Internelor.
Secretariatul General al Guvernului va primi, la rândul său, patru milioane de lei, Autoritatea Electorală Permanentă - 5.447.000 de lei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - 2.960.000 de lei, iar Ministerul Afacerilor Externe - 3.700.000 de lei.

Ordonatorii de credite vor informa periodic o comisie de transparenţă în legătură cu efectuarea cheltuielilor pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor. Din respectiva comisie vor face parte câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare, doi reprezentanţi ai ONG-urilor şi alţi doi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă.
"Pentru organizarea şi desfăşurarea procesului electoral, consumul de carburanţi şi cheltuielile cu telefoanele, efectuate de autorităţile adminitraţiei publice implicate în organizarea alegerilor, se suplimentează cu 50% faţă de normativele în vigoare, în perioada martie-iunie 2009", se mai arată textul Hotărârii.

Cei care vor lucra în birourile electorale vor fi remuneraţi cu 66 de lei pentru fiecare zi de activitate, începând cu data încheierii procesului-verbal de învestire. Statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar vor primi o indemnizaţie de 50 de lei pentru ziua de lucru.

Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati