Antena 3 CNN Politică ARD cere demisia miniştrilor acuzaţi de ANI

ARD cere demisia miniştrilor acuzaţi de ANI

ARD cere demisia miniştrilor acuzaţi de ANI
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   14:29

ARD a reluat sâmbătă apelul către premierul Victor Ponta privind demisia miniştrilor acuzaţi vineri de ANI, cerând totodată USL să desfăşoare campania electorală într-un mod "decent", fără "curse cu elicoptere" şi "limbaj suburban".
   
"Am constatat că USL a început campania sub un semn dezamăgitor. E vorba în primul rând de solidarizarea cu anchetaţii penali, am descoperit-o văzând declaraţia domnului Crin Antonescu care a spus că anunţă Parchetul şi DNA că va face exact ce a făcut Dragnea, care este în acest moment sub anchetă. L-am văzut, de asemenea, pe primul-ministru solidarizându-se cu miniştrii acuzaţi de ANI deşi în urmă cu un an, atunci când a fost vorba de cazul Botiş, s-a arătat surprins că ministrul Botiş nu este demis imediat de primul-ministru", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul de campanie al ARD.
   
El a amintit că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost demis de fostul premier Emil Boc în mai puţin de 24 de ore, iar acum premierul Ponta "spune că nu-i pasă, că nu ar considera utilă demiterea a trei miniştri doar ca să arate bine lucrurile în raportul MCV".
   
"Niciunul dintre lucrurile de acest fel nu trece neobservat. Ideea că întrucât e campanie lucrurile acestea nu s-ar vedea este o greşeală, o eroare. Evident că toate aceste lucruri sunt consemnate şi la fel cum s-a întâmplat şi în alte cazuri legate de Guvernul Ponta, orice tărăgănare este inutilă pentru că până la urmă Victor Ponta a cedat în cazurile care i s-au prezentat până acum deşi a lăsat să treacă ceva timp. Puţină celeritate nu strică", a spus Cristian Preda.
   
De asemenea, acesta a solicitat USL să dea dovadă de "decenţă" în utilizarea mijloacelor de campanie, făcând referire la informaţiile care au circulat în presa locală privind deplasarea de vineri cu elicopterul în teritoriu a preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
   
"Credem că nu putem să transformăm cursa electorală într-o competiţie în care sunt angajate elicoptere. Campania, în acest an greu pentru toată lumea, trebuie să păstreze o anumită decenţă", a argumentat Preda.
   
El a cerut şi o dezbatere electorală în jurul soluţiilor economice propuse de ambele părţi, nu prin "folosirea unui limbaj suburban, sub standardele pe care le presupune spaţiul public". Preda a menţionat ca exemple expresia "prostituaţi perpetuu" folosită joi de Crin Antonescu, precum şi apelativul "jigodie frustrată", adresat de secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, şefului Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.
   
ARD a  cerut şi vineri demisia premierului Victor Ponta şi retragerea din funcţie a celor patru demnitari acuzaţi de abuzuri şi incompatibilităţi.
   
Purtătorul de cuvânt al campaniei ARD, Traian Ungureanu, a spus, într-o o conferinţă de presă, că trei miniştri şi secretarul general al Guvernului sunt în faţa justiţiei după o serie de incompatibilităţi şi abuzuri dovedite de anchete, aceştia venind după o altă serie de şapte demnitari plecaţi din Guvern din aceleaşi motive.

×
Subiecte în articol: ARD demisie ANI cristian preda
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close