Antena 3 CNN Politică Ardelenii social-democraţi îl zoresc pe Geoană să-şi anunţe candidatura pentru Cotroceni

Ardelenii social-democraţi îl zoresc pe Geoană să-şi anunţe candidatura pentru Cotroceni

Ardelenii social-democraţi îl zoresc pe Geoană să-şi anunţe candidatura pentru Cotroceni
Sursa foto: Mircea Geoana
26 Mar 2009   •   19:33

Social-democraţii ardeleni i-au pus în vedere liderului PSD, Mircea Geoană să se decidă şi să anunţe în tempo rapid candidatura sa pentru prezidenţiale. Potrivit unor surse din PSD, la reuniunea informală de la Poiana Braşov a liderilor PSD din Transilvania, membrii de partid i-au cerut lui Geoană să nu mai aştepte în condiţiile în care ceilalaţi posibili candidaţi Traian Băsescu şi liberalul Crin Antonescu au furat deja startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.
Potrivit surselor citate, Geoană ar intenţiona să-şi anunţe candidatura în cadrul unui Congres PSD care ar urma să se desfăşoare imediat după Sărbătorile de Paşte. Până atunci, i-ar parveni şi rezultatele unui sondaj special comandat pentru a măsura gradul de încredere şi intenţia de vot pentru propria persoană şi eventualii contracandidaţi.
Chiar dacă nu i-au impus un calendar exact pentru anunţarea candidaturii lui Geoană pentru Cotroceni, social-democraţii ardeleni ar dori însă grăbirea acestui proces, ei invocând şi riscul ca în partid să apară tensiuni din această cauză.
Pe fondul declaraţiilor de susţinere făcute de către primarul Sorin Oprescu pentru liderul liberal, dar şi a ezitării lui Mircea Geoană, în anumite grupuri social-democrate a început să fie luată în considerare posibilitatea susţinerii lui Crin Antonescu în lupta cu Traian Băsescu, susţin sursele citate.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close