Antena 3 CNN Politică Arhitectura politică și economică europeană, dezbătuta la Forumul Aspen, în București

Arhitectura politică și economică europeană, dezbătuta la Forumul Aspen, în București

În paralel cu Reuniunea Ministeriala NATO, se desfășoară, între 29 și 30 noiembrie, în București, și Forumul Aspen - GMF Bucharest Forum 2022, aflat la ediția a 11-a.

de Mia Lungu    |    Cristi Popovici    |    28 Noi 2022   •   09:58

Mâine, în Capitală începe cea de-a unsprezecea ediţie a Forumului Aspen la care va participa inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Forumul Aspen va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt.

Ediția din acest an are loc în contextul crizelor din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic atât din punct de vedere economic, cât și al securității.

Astfel, în cele două zile de eveniment, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică vor lua cuvântul, dezbătând subiecte de importanță strategică, precum noua arhitectură politică și economică europeană, perspective de pace în Ucraina și în regiune, reziliența socială ca primă linie de apărare, accelerarea inovării, securitatea energetică și tranziția ecologică, lanțurile de aprovizionare ale viitorului, calea către o economie digitală colaborativă în România, și multe altele.

×
Subiecte în articol: Forumul Aspen
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close