Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre demisia lui Oprea: ''În contextul actual, gestul este...''

Tăriceanu, despre demisia lui Oprea: ''În contextul actual, gestul este...''

Tăriceanu, despre demisia lui Oprea: ''În contextul actual, gestul este...''
23 Sep 2016   •   17:43

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că demisia lui Gabriel Oprea din Parlament este "un gest bine-venit".

"Salut gestul domniei sale. Cred că, în contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit", a declarat, vineri, Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că a existat o solicitare privind reluarea votului senatorilor pe cererea DNA care a fost înregistrată la Cabinetul preşedintelui Senatului, însă, odată cu demisia lui Oprea, aceasta ar rămâne fără obiect.

"În mod normal, aceste chestiuni ar trebui să intre pe procedura parlamentară, şi anume, luni, în BP să fie discutată această cerere, să fie repartizată Comisiei juridice care urmează să vină cu un punct de vedere, iar plenul este suveran. Dar din moment ce domnul Oprea şi-a dat demisia, atunci această cerere probabil că nu mai are sens. Eu am discutat şi cu colegii mei şi am spus că, dacă avem o bază regulamentară pentru reluarea votului, eu sunt favorabil acestei idei", a spus Tăriceanu.

Referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia parlamentarii nu au înţeles că nu Senatul trebuie să decidă vinovăţia sau nevinovăţia unui om, Tăriceanu a precizat că, "pe lângă imunitate, ar trebui să se discute şi impunitatea unora".

"În România, un lucru se întâmplă cert - nu ştiu dacă unii au avantajul imunităţii, dar alţii au în mod precis avantajul impunităţii. (...) Fără să fac vreo discuţie polemică cu preşedintele, vreau să vă spun că, în România, noţiunea de imunitate văd că nu este înţeleasă în dimensiunea ei politică şi constituţională. Imunitate parlamentară există în toate ţările, parlamentarii nu au imunitate decât în faţa arestării şi percheziţiei, în rest nu au imunitate", a mai spus acesta.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de senator.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Klaus Iohannis
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close