Antena 3 CNN Politică Armata invizibilă cu care Nicolae Ceauşescu a vrut să cucerească lumea şi să extermine toţi duşmanii

Armata invizibilă cu care Nicolae Ceauşescu a vrut să cucerească lumea şi să extermine toţi duşmanii

Armata invizibilă cu care Nicolae Ceauşescu a vrut să cucerească lumea şi să extermine toţi duşmanii
27 Oct 2019   •   22:23

Comuniştii au creat, la 30 august 1948, Direcţia Generală a Securităţii Poporului sau, mai simplu, Securitatea, aşa cum avea să fie cunoscută şi în următoarele decenii. În foarte scurt timp, România comunistă a ajuns să deţină unul dintre cele mai eficiente servicii de inteligenţă ale Europei.

În România, spionajul tehnologic a fost organizat la fel ca cel din URSS şi a funcţionat identic cu cel al KGB-ului. O spune Ion Mihai Pacepa, fost adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu. Pacepa a dat detalii interesante despre spionajul românesc în cartea sa „Orizonturi Roşii”. În România, ca şi în celelalte ţări din fostul lagăr socialist, spionajul tehnologic a fost creat la cererea URSS la începutul anilor 50.   România avea la fel de mulţi spioni ca şi colosul URSS   „În anii aceia spionajul tehnologic al blocului sovietic ajunsese să fie o rotiţă dintr-o maşinărie sofisticată, ţinută permanent în funcţiune, din cauza incapacităţii regimurilor comuniste de a obţine propriile lor tehnologii prin alte mijloace. Neavând proprietate privată, concurenţă şi iniţiativă personală, blocul sovietic nu a fost în stare să facă un progres tehnologic autentic. În orice caz, şi-a dovedit capacitatea de a fura şi reproduce tehnologie occidentală”, a explicat Pacepa.

Mai multe, pe Adevărul.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close