Antena 3 CNN Politică Armonie şi reformă: Întâlnire Geoană, Iliescu, Năstase pentru pregătirea Congresului PSD

Armonie şi reformă: Întâlnire Geoană, Iliescu, Năstase pentru pregătirea Congresului PSD

Armonie şi reformă: Întâlnire Geoană, Iliescu, Năstase pentru pregătirea Congresului PSD
Sursa foto: Mircea Geoanã
08 Ian 2010   •   14:47

Preşedintele PSD, Mircea Geoană pare a face eforturi pentru a-şi apropia o parte din contestatarii săi. Liderul social-democrat a avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi cu preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu destinată discutării strategiilor viitoare ale PSD pe scena politică, dar şi pregătirii Congresului. Toţi cei trei lideri s-au pronunţat pentru o analiză a activităţii partidului din ultimii ani şi pentru necesitatea reformării acestei formaţiuni. Potrivit lui Năstase, lucrările Consiliului Naţional menite a pregăti organizarea şi desfăşurarea Congresului PSD vor avea loc pe data de 12 februarie.

Iliescu pentru echipă de conducere credibilă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion iliescu a apreciat, după discuţiile cu Geoană şi Năstase, că partidul ar trebui să-şi concentreze în viitorul apropiat forţele pentru a activa eficint în trei domenii: lupta la nivel parlamentar, apărarea intereselor reprezentanţilor social-democraţi din consiliile judeţene, municipale, orăşeneşti, locale şi ale primarilor şi reformarea partidului pentru pregătirea viitoarelor alegeri

În opinia lui Iliescu, organizarea Congresului nu trebuie însă lungită prea mult. ?În primul Consiliu Naţional ar trebui pregătit. Nu trebuie lungit prea mult. În prima jumătate a lunii februarie ar trebui pregătite tezele pentru Congres? a arătat Iliescu.

El a sugerat colegilor de partid să nu mai concentreze problema reformării PSD doar pe persoane, ci pe problemele de fond, pe ideea de echipă, poziţii şi programe.

?Partidul acesta are suficienţi oameni. PSD trebuie să fie al unei întregi echipe care să fie formată din oameni cu autoritate, carisma şi credibilitate. Nu doar liderul, ci toată echipa de conducere a PSD trebuie formată din oameni credibili care să să dovedească prin ceea ce fac ceea ce sunt? a subliniat Iliescu.



Năstase caută ?refresh button-ul" pentru revigorarea PSD

La rândul său, Adrian Năstase a precizat că este posibil ca data viitorului Consiliu Naţional să fie fixată pentru ziua de 12 februarie. Preşedintele CN şi-a reluat o parte din afirmaţiile sale referitoare la viziunea sa de reformare a PSD. Partidul are nevoie de un ?refresh button?, de o ?repornire energică, puternică, cu optimism şi concepte noi? care să-i permită să înţeleagă ?modificările din electorat şi o reformare idelogică, de spirit de echipă şi solidaritate?.

"Îmi doresc ca partidul să devină extrem de combativ. Ştiu din experienţa altor cicluri electorale că noi, ca partid, putem folosi această perioadă pe de o parte pentru a ne organiza pentru bătăliile electorale viitoare şi, pe de altă parte, pentru a acţiona eficient în Parlament? a mai declarat Năstase, dând ca exemplu problema actuală a bugetului de stat pe 2010.

În opinia deputatului PSD, la Congres trebuie identificate şi implementate mecanisme mai înţelepte de funcţionare nu numai ale partidului, ci a întregului mecanism electoral deoarece sistemul actual şi-a dovedit ineficienţa.

?Eu aş sugera din nou sa mergem pe o formulă ca în Germania, jumătate pe liste de partid şi jumătate pe sistemul uninominal. Este un punct de vedere personal deocamdată? a atras atenţia Năstase.

El a subliniat că PSD trebuie să vină cu o echipă de conducere care să răspundă dezamăgirilor suferite de colegii săi de partid şi de către simpatizanţii PSD.

?Eu am fost mereu un susţinător al ideii că politica este un joc de echipă. Vom căuta în perioada următoare cele mai bune variante de echipe de conducere tocmai pentru a răspunde unei anumite stări de dezamăgire cara există în rândul colegilor şi simpatizanţilor noştri. Suntem un partid foarte mare, oamenii sunt cu ochii pe noi. Trebuie să vadă că există discuţii pe programe şi nu doar pentru scaune? a mai spus Năstase.



Geoană îşi va face campanie internă pentru câştigarea unui nou mandat de lider PSD

Liderul PSD Mircea Geoană a susţinut că a sprijinit mereu necesitatea unei analize interne a ultimelor evoluţii ale partidului şi că cei care cer acelaşi lucru nu sunt opozanţii săi.

?Dacă cer o analiză nu însemnă că sunt opozanţii mei. Şi eu cer o analiză. Nu am făcut niciodată vreun reproş unui coleg de-al meu. Domnul Năstase are dreptul la exprimare. Întâlnirea noastră este una normală a unor lideri importanţi care se consultă? a explicat Geoană.

Liderul PSD a precizat că-şi va face campanie în interiorul partidului pentru a-şi susţine candidatura la preşedinţie la viitorul Congres. ?Va fi evident o campanie. PSD este un partid care are nevoie să-şi consolideze câştigul electoral de la ultimele alegeri. Am câştigat foarte multe voturi dincolo de bazinul nostru tradiţional. Sper ca PSD să devină mai atractiv pentru tineri şi salariaţi. Ne interesează o schimbare de fond în această perioadă de redefinire a partidului" a explicat Geoană.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase Iliescu Congres
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close