Antena 3 CNN Politică Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat în Comisia pentru revizuirea Constituţiei

Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat în Comisia pentru revizuirea Constituţiei

de M.T.    |    10 Iun 2013   •   13:41

Articolul referitor la combaterea trasesimului politic a fost rediscutat şi va fi votat cu siguranţă, spune Crin Antonescu, preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Asta înseamnă că cel care îşi dă demisia din partid, îşi pierde automat mandatul de parlamentar.

Mai există însă portiţe prin care aleşii pot scăpa, dar e un pas important pentru început, spune premierul Vicotr Ponta.

„Lucurile vor fi simplificate printr-un vot în Comisie. Am aici în vedere tema definirii instituţiei familiei, am în vedere propunerea care s-a facut pentru încercarea de a stopa traseismul politic cu pierderea mandatului. Formula asupra căruia eventual vom reveni printr-un vot nu e tocmai din acest motiv cea care prevedea un referendum, ci va fi aceea a unei măsuri prohibitive, în sensul pierderii automate a mandatului în momentul în care un parlamentar intrat pe listele unui partid părăseşte acest partid”, a declarat Antonescu.

„Nu vom acoperi situaţia pe care am avut-o cu unii primari care rămân în partid şi fac opoziţie internă. Dacă vom găsi la sfârşitul săptămânii o soluţie şi pentru asta ar fi excelent. Deocamdată, votăm principiul ca parlamentarul care îşi schimbă partidul să pierdă mandatul”, a completat premierul Ponta.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close