Antena 3 CNN Politică Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat în Comisia pentru revizuirea Constituţiei

Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat în Comisia pentru revizuirea Constituţiei

Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat în Comisia pentru revizuirea Constituţiei
de M.T.    |    10 Iun 2013   •   13:41

Articolul referitor la combaterea trasesimului politic a fost rediscutat şi va fi votat cu siguranţă, spune Crin Antonescu, preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Asta înseamnă că cel care îşi dă demisia din partid, îşi pierde automat mandatul de parlamentar.

Mai există însă portiţe prin care aleşii pot scăpa, dar e un pas important pentru început, spune premierul Vicotr Ponta.

„Lucurile vor fi simplificate printr-un vot în Comisie. Am aici în vedere tema definirii instituţiei familiei, am în vedere propunerea care s-a facut pentru încercarea de a stopa traseismul politic cu pierderea mandatului. Formula asupra căruia eventual vom reveni printr-un vot nu e tocmai din acest motiv cea care prevedea un referendum, ci va fi aceea a unei măsuri prohibitive, în sensul pierderii automate a mandatului în momentul în care un parlamentar intrat pe listele unui partid părăseşte acest partid”, a declarat Antonescu.

„Nu vom acoperi situaţia pe care am avut-o cu unii primari care rămân în partid şi fac opoziţie internă. Dacă vom găsi la sfârşitul săptămânii o soluţie şi pentru asta ar fi excelent. Deocamdată, votăm principiul ca parlamentarul care îşi schimbă partidul să pierdă mandatul”, a completat premierul Ponta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close