Antena 3 Politică Asociatul lui Dan Barna iese la atac, după ancheta Rise Project: „Mă simt ca într-un banc prost”

Asociatul lui Dan Barna iese la atac, după ancheta Rise Project: „Mă simt ca într-un banc prost”

17 Oct 2019   •   11:05
Asociatul lui Dan Barna iese la atac, după ancheta Rise Project: „Mă simt ca într-un banc prost”

Asociatul lui Dan Barna în proiectele cu finanţare europeană, Dragoş Jaliu, a venit cu explicaţii în urma investigaţiei Rise Project, şi reclamă că deşi investigaţia a durat două luni, acesta a fost contactat, pe mail, abia în noaptea dinaintea publicării.

„Am trecut de la emoţie la raţional şi invers pe parcursul zilei şi înca mă simt ca într-un banc cu punch line prost. Ar fi multe de spus despre articolul RISE, dar mă voi rezuma acum doar la câteva aspecte:  

- Compania mea a implementat şi implementează proiecte din fonduri europene. Din rolul de beneficiar sau partener în proiecte am dobândit mult din know-how-ul nostru de la firul ierbii, know-how pe care l-am pus deseori la dispoziţia autorităţilor şi altor beneficiari. Articolul Rise Project de astăzi a “divulgat” că am fost partenerul sau beneficiarul a 20 de proiecte cu fonduri europene care însumează 166 de milioane de lei. Numai că aia e valoarea totală a proiectelor. Firma mea a avut/are o alocare de 38 de milioane de lei, din care 20 de milioane însumeaza proiectele finalizate. Iar în unele cazuri chiar am venit cu bani de acasă, pentru ca proiectele să se pună pe roate, pentru ca asta înseamnă să faci pionierat în fonduri europene în România, când un întreg ecosistem nu fucţionează cum ar trebui.  

- La fel, se pare că trebuia cu 2 milioane de euro să înfiinţăm 18 centre de consultanţă camerală, numai că obiectivul proiectului era altul: să formăm oameni interesaţi de dezvoltarea rurală, ceea ce am şi făcut, după cum spune şi articolul. Am avut nu 460, ci 520 de persoane participante la cursuri: şomeri, persoane ocupate cu agricultura de subzistenţă, manageri, angajaţi şi peste 900 de persoane participante la diferite activităţi de informare şi consiliere în cadrul proiectului.  

- Cât priveşte eterna „acuzaţie” de a fi lucrat cu statul - da, când obiectul muncii e finanţarea, relaţia cu statul e esenţială. Statul acela care e şi pe care îl ştim cu toţii. Rolul nostru nu este să facem poliţie, nici măcar investigaţie ci să ne asigurăm că acele criterii impuse de finanţator sunt respectate. RISE şi-au documentat mai mult de 2 luni materialul. În tot acest timp, ar fi putut să mă caute să îmi spun punctul de vedere, mai cu seamă că în trecut m-au contactat în calitate de expert în finanţări europene. Au făcut-o. Aseară, la 7.05 PM, am primit un mail cu întrebări de la ei cu deadline-ul tot aseară. Atât”, a precizat Dragoş Jaliu.
 

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close