Antena 3 CNN Politică Associated Press: Elena Băsescu, ?păpuşa Barbie?."De astfel de oameni are nevoie Parlamentul European?"

Associated Press: Elena Băsescu, ?păpuşa Barbie?."De astfel de oameni are nevoie Parlamentul European?"

Associated Press: Elena Băsescu, ?păpuşa Barbie?."De astfel de oameni are nevoie Parlamentul European?"
Sursa foto: Elena Basescu
12 Mar 2009   •   20:02

"Elena Băsescu defilează la prezentările de modă, colindă cluburile până la ore târzii şi scârţăie la gramatică? scrie Associated Press, într-un articol dedicat mezinei familiei Băsescu şi ambiţiei sale de a accede în Parlamentul European ca deputat.

Sub motto-ul "De astfel de oameni are nevoie Parlamentul European?" corespondenta Associated Press remarcă faptul că Elena Băsescu aleargă după un scaun de deputat, deşi criticii au descris-o ca pe o ?păpuşă Barbie?.

Prezentată ca un politician atipic, al cărei părinte se întâmplă a fii preşedintele României, Elena Băsescu se înfăţişează românului cu drept de vot cu ? buze umflate, înţepate parcă de albină, păr până la brâu şi hăinuţe trendy?.

?Nu toată atenţia de care se bucură îi este favorabilă. Unii observatori spun că-i lipseşte experienţa şi că se bâlbîie atunci când vorbeşte. Candidatura sa a fost ridiculizată ca un joc de a câştiga voturi pentru PDL, partid pentru care tatăl său a obişnuit să candideze? mai notează Associated Press.

Agenţia de presă aminteşte şi condiţiile pe care Alina Mungiu Pippidi, ?un intelectual sobru? le-a pus pentru a candida pe eurolista PDL, una dintre ele privind-o şi pe mezina preşedintelui Băsescu, dar şi de apărarea pe care Traian Ungureanu, un fost ziarist al secţiei române a BBC i-a făcut-o.

?Dar el a lăudat-o nu pentru ce era, ci pentru ce nu era. Ea nu este nici coruptă, spune el (Traian Ungureanu ? n.r.), nici protejata oligarhilor români. Dar nu este sigur că este capabilă să ia propriile decizii? apreciază corespondenta, pomenind de relaţia eşuată cu Andrei Hrebenciuc, fiul unuia dintre rivalii tatălui său.

?Ar fi trebuit să-l ascult pe tatăl meu. El are întotdeauna dreptate, a spus Elena Băsescu. Este posibil să asculte de el curând? conchide Associated Press, care sugerează că opţiunea Elenei Băsescu pentru PE ar putea fi retrasă, după ce preşedintele a afirmat într-un interviu ca va avea o discuţie cu fiica sa pe această temă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu Barbie candidat PE presedinte
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close