Antena 3 CNN Politică Astăzi am putea afla numele noului premier. Partidele încep ultimele negocieri

Astăzi am putea afla numele noului premier. Partidele încep ultimele negocieri

Astăzi am putea afla numele noului premier. Partidele încep ultimele negocieri
10 Dec 2008   •   09:41

După 10 zile de negocieri la foc continuu, la sediile de partid, prin Parlament, pe holuri, sau prin restaurante, astăzi ar trebui să aflăm numele premierului care, teoretic, va conduce guvernul în următorii patru ani.
Negocierile dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L au intrat pe ultima sută de metri. Formaţiunile sunt la un pas să bată palma şi vor mai avea o nouă rundă de discuţii în cursul zilei de astăzi.
Dacă liberalii s-au resemnat cu gândul opoziţiei, udemeriştii mai speră că vor prinde un loc în viitorul guvern. Totul, însă, depinde de negocierile dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L.
La ora 10, liderii PD-L se întâlnesc la sediul partidului cu delegaţia UDMR. Apoi, în jurul prânzului, se vor întâlni cu reprezentanţii Alianţei PSD+PC. O întâlnire care îi priveşte pe maghiari îndeaproape. PSD a condiţionat intrarea la guvernare alături de PD-L de scoaterea UDMR din această formulă.

Negocierile de până acum dintre PD-L şi Alianţa PSD+PC au fost caracterizate de către liderii celor două formaţiuni drept un compromis raţional, un parteneriat pentru România. Cele două delegaţii s-au concentrat pe armonizarea programelor de guvernare, iar fiecare parte a prezentat soluţiile pentru viitorul României. Ambii lideri politici au ţinut să precizeze că, în cadrul întâlnirii, nu au discutat despre împărţirea posturilor în viitorul guvern.
Alianţa PSD+PC şi Partidul Democrat-liberal au, însă, viziuni diferite când vine vorba despre cooptarea UDMR la guvernare. PSD+PC este împotrivă, iar PD-L pentru revenirea Uniunii Democrate Maghiare din România la guvernare.
Antena 3 vă va ţine la curent cu evoluţia evenimentelor de astăzi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: PD-L UDMR cotroceni negocieri guvern premier
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close