Antena 3 CNN Politică Astăzi ministerele primesc bani de la Guvern. Cine sunt principalii beneficiari ai rectificării bugetare

Astăzi ministerele primesc bani de la Guvern. Cine sunt principalii beneficiari ai rectificării bugetare

Astăzi ministerele primesc bani de la Guvern. Cine sunt principalii beneficiari ai rectificării bugetare
de O.P.    |    30 Oct 2013   •   06:15

Guvernul reîmparte azi puţinii bani din visterie. Executivul ia această măsură după ce veniturile la bugetul de stat au fost mai mici decât cele estimate. Rectificarea negativă nu este pentru toată lumea însă.

Guvernul taie fonduri de la sănătate şi muncă şi dă bani serviciilor secrete şi parlamentarilor. Plimbatul banilor dintr-un buzunar în altul înseamnă cheltuieli tăiate în valoare de 1,6 miliarde de lei.

Guvernul cârpeşte bugetul pe final de an şi ia bani de la mai toate ministerele. Jumătate de miliard de lei cotizează Ministerul Muncii, unde nu este cu supărare pentru rectificare negativă. Şi Finanţele pun frână cheltuielilor îşi subţiază conturile cu 498 de milioane de lei.

La Ministerul Dezvoltării se vor aloca cu 315 milioane de lei mai puţini bani. Guvernul mai ia bani şi de la preşedinte. E drept doar un milion de lei. Şi Agenţia Naţională de Integritate va primi mai puţini bani. Tot cu un milion de lei.

Serviciile de informaţii sunt principalele beneficiare ale rectificării. SRI primeşte 27 de milioane de lei, în timp ce Serviciul de Informaţii Externe primeşte 6 milioane de lei. Rectificarea aduce în conturile STS cinci milioane de lei.  Parlamentarii, mulţi la număr, au şi ei nevoie de bani în plus. Astfel, la Camera Deputaţilor, greu încercată de criză, vin pe final de an încă 12 milioane de lei. Senatorii primesc şi ei 9,2 milioane de lei pentru a-şi putea achita datoriile către colegii deputaţi.

Sunt şi câteva ministere care se vor bucura de o rectificare pozitivă. Ministerul Afacerilor Interne va primi, în plus, peste 100 de milioane de lei, Ministerul Justiţiei - 99 de milioane de lei şi Ministerul Afacerilor Externe - 13 milioane lei.

×
Subiecte în articol: rectificare bugetara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close