Antena 3 CNN Politică Atac dur la adresa Guvernului Orban! ”Ați mințit, ați furat și ați generat haos”

Atac dur la adresa Guvernului Orban! ”Ați mințit, ați furat și ați generat haos”

Deputatul social-democrat Alfred Simonis este de părere că singurul conflict al Guvernului Orban este cu cetățenii. ”De aceea trebuie să plece!”, a scris Alfred Simonis, marți, pe pagina sa de Facebook.

Atac dur la adresa Guvernului Orban! ”Ați mințit, ați furat și ați generat haos”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    18 Aug 2020   •   16:45

”Premierul Orban știe că moțiunea de cenzură va trece și de aceea se agață disperat de tot felul de contestații la Curtea Constituțională !

Domnule Orban, Parlamentul României nu este în vacanță, nu a avut vacanță în această vară, s-a lucrat zi de zi ! Nu confundați ce se întâmplă în Parlament cu vacanțele domnului președinte Iohannis: dese și bine definite. Și da, Guvernul răspunde și în vacanță, nu poate sta doar să consume trabucuri la Palatul Victoria !

Să vorbești despre temeiuri constituționale, când ești primul Guvern, din ultimii 30 de ani, care și-a angajat răspunderea pe legea bugetului și a creat un precedent periculos pentru democrație și un derapaj de la echilibrul puterilor în stat este cel puțin scandalos! Atunci puțin v-a păsat de temeiuri constituționale și legale.

Executivul nu e capabil să guverneze

Unul dintre motivele pentru care Parlamentul României se întrunește, în ședință comună a celor două camere, este "retragetea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură". Scrie în Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, domnule Orban. Parlamentul acordă încrederea Guvernului, tot Parlamentul o retrage atunci când vede că Executivul nu e capabil să guverneze.

Ați dovedit că ați eșuat în gestionarea crizei sanitare și economice în care ne aflăm. Siguranța și sănătatea românilor au fost grav compromise de măsurile proaste pe care le-ați luat.

Ați mințit, ați furat și ați generat haos și neîncredere.

De aceea am depus moțiune de cenzură!”, a scris Alfred Simonis, marți, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Orban motiune
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close