Antena 3 CNN Politică Atac la vechea gardă din partid. Udrea: Miniştrii nu ar trebui să fie în echipa de prim-vicepreşedinţi PDL

Atac la vechea gardă din partid. Udrea: Miniştrii nu ar trebui să fie în echipa de prim-vicepreşedinţi PDL

Atac la vechea gardă din partid. Udrea: Miniştrii nu ar trebui să fie în echipa de prim-vicepreşedinţi PDL
Sursa foto: Elena Udrea
09 Apr 2010   •   14:16

După ce a sondat apele în PDL şi s-a văzut lipsită de susţinere pentru câştigarea unui loc de prim-vicepreşedinte la viitoarea Convenţie Naţională, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea nu ar vrea să vadă într-o asemenea postură nici pe vreun reprezentant al vechii gărzi din partid, precum un Radu Berceanu sau Adriean Videanu, ambii miniştri în executivul Boc. Ea a reiterat vineri, după lucrările CNC, că se mulţumeşte să candideze la un simplu post de vicepreşedinte de partid şi că miniştrii nu ar trebui să ocupe funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PDL.
"Partidul ar avea nevoie mai degrabă de cineva care să-şi dedice timpul activităţii de partid, independent de guvernare. O soluţie este aceea ca miniştrii să nu fie în echipa de patru prim-vicepreşedinţi ai partidului. Asta nu înseamnă că, dacă alţi miniştri au o altă părere, nu pot să încerce să ocupe unul dintre cele patru locuri", a susţinut Udrea.
Ea a apreciat că în posturile de prim-vicepreşedinţi ai partidului trebuie să fie persoane care activează cu precădere pentru partid, un lucru pe care un ministru nu-l poate face de vreme ce ar putea să-şi desfăşoare mai bine activitatea în folosul guvernării dacă nu ar avea o sarcină în plus la partid.
"Activitatea de ministru este solicitantă. Contează foarte mult să ai timp să-ţi aloci pentru proiectele pe care le desfăşori la minister, în administraţia publică şi am considerat că aş ocupa un loc pe care un alt coleg l-ar putea fructifica în interesul partidului mai bine decât mine", şi-a justificat Elena Udrea faptul că nu va candida pentru un post de prim-vicepreşedinte al PDL.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministri
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close