Antena 3 CNN Politică ATENŢIE, părinţi de pici! Ministrul Baba a găsit soluţia pentru valul de înscrieri în şcolile de renume

ATENŢIE, părinţi de pici! Ministrul Baba a găsit soluţia pentru valul de înscrieri în şcolile de renume

ATENŢIE, părinţi de pici! Ministrul Baba a găsit soluţia pentru valul de înscrieri în şcolile de renume
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mar 2012   •   19:23

79 la sută din totalul celor 302.223 de copii recenzaţi au fost înscrişi în clasa pregătitoare şi în clasa I, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei Cătălin Baba. Acesta a precizat că în nicio unitate de învăţământ nu se vor organiza cursuri în trei sau mai multe schimburi, informează Mediafax.

"La nivel naţional au fost recenzaţi 302.223 de copii, ceea ce înseamnă că în prima etapă au fost înscrişi în învăţământul primar 79 la sută dintre aceştia, pondere apropiată de ceea ce am estimat noi, respectiv în jur de 80 la sută", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.
   
Oficialul a spus că peste media pe ţară la înscrieri în învăţământul primar sunt judeţele Timiş cu 93 la sută, Neamţ şi Botoşani - 91 la sută şi Giurgiu cu 90 la sută.
   
Ministrul a ţinut să precizeze că nu va fi acceptat învăţământ în trei schimburi.
     
Întrebat ce va face în cazul în care foarte mulţi părinţi vor dori să-şi înscrie copiii, de exemplu, la şcoala 11, ministrul a spus că va da tuturor unităţilor de învăţământ din Capitală numărul 11.
   
"În cazul în care toţi părinţii vor dori să-şi înscrie copii, să zicem la şcoala 11, atunci vom numi toate şcolile din Bucureşti numărul 11", a precizat ministrul.
   
El a spus că în cazul în care o şcoală dispune de resursă umană suficientă, dar nu are spaţiu pentru a organiza clase suplimentare, atunci se va apela la o unitate de învăţământ apropiată unde vor putea fi transferate respectivele cadre didactice.
   
În legătură cu numeroasele schimbări de domiciliu ale familiilor pentru înscrierea copiilor într-o anumită unitate de învăţământ, cât şi declaraţia privind apartenenţa la o anumită etnie, ministrul a spus că acestea sunt făcute pe proprie răspundere, fiecare asumându-şi semnarea unor astfel de documente.
   
   

×
Subiecte în articol: Catalin Baba şcoli
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close