Antena 3 CNN Politică Au dat politica pe SAPĂ. Cine sunt politicienii care câştigă bani buni din agricultură

Au dat politica pe SAPĂ. Cine sunt politicienii care câştigă bani buni din agricultură

Au dat politica pe SAPĂ. Cine sunt politicienii care câştigă bani buni din agricultură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   19:26

Au dat politica pe sapă şi se mândresc cu asta. Chiar daca sunt nevoiţi să-şi scuture de praf pantofii scumpi înainte de a ajunge la Parlament, politicienii latifundiari n-ar da agricultura pe nimic. Mai ales ca pamântul aduce bani, şi nu puţini.

Unul dintre cei mai bogaţi parlamentari ai României, Marin Anton (deputat PNL), are o vie întinsă pe o suprafaţă mare. E doar o palmă de pământ în totalul de două milioane de metri pătraţi de teren pe care îl are. Dar îi dă o mare atenţie, mai ales că e cea mai proaspătă investiţie din care scoate profit. După patru 4 ani, Marin Anton se aşteaptă la o producţie de 250 de tone. Prea puţin însă, spune deputatul.

Strugurii vor fi strânşi începând de săptamâna viitoare, iar apoi vânduţi către un producător de vinuri româneşti. Agricultura poate fi nu doar o afacere profitabilă, ci şi o pasiune.

Proaspăt intrat în Parlament, Sorin Teju (deputat PNL) tot la ţară se simte mai bine. Are şi de ce. Grădina lui are nu mai puţin de 4.000 de mp, iar pe jumătate se întinde livada de pruni care îi aduce bani frumoşi.

Are şase soiuri de prune şi 11 de mere. Producţia de prune de anul acesta este estimată la 400 de tone. Sorin Teju e mândru nu doar de producţia lui, ci şi de medaliile primite, an de an, la festivalul Ţuicii de pe Valea Teleajenului.

Adrian Năstase
(ex-PSD) se laudă şi el cu o fermă de păsări, la Cornu, cărora le ţin companie, mai nou, vreo 15 purceluşi.


×
Subiecte în articol: politicieni Marin Anton Adrian Nastase
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close