Antena 3 CNN Politică Au început luptele pe funcții în Parlament. Traian Băsescu vrea comisia SRI

Au început luptele pe funcții în Parlament. Traian Băsescu vrea comisia SRI

Au început luptele pe funcții în Parlament. Traian Băsescu vrea comisia SRI
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Dec 2016   •   10:26

Au început luptele pentru funcțiile importante în Parlament. Și două dintre cele mai râvnite funcții sunt cele de la conducerea comisiilor SRI și SIE.

Reporterul Antena 3 Robert Kiss a explicat cum au fost împărțite comisiile pentru fiecare partid dar și că fostul președinte Traian Băsescu vrea șefia comisiei de control a SRI.

“Este ziua în care se înpart funcțiile, au fost făcute deja negocieri, se știe, în mare, cam ce comisii revin fiecărui partid, atât în Camera Deputaților, cât și la Senat. În ceea ce privește Camera Deputaților, cei de la PNL vor avea doar patru comisii, Cultură, Transporturi, Administrație și Abuzuri, în timp ce ALDE vor deține Educația și Mediul. Cei de la USR vor avea comisia pentru Drepturile Omului și cei de la UDMR vor avea comisia pentru Externe. Cei de la PSD vor avea cele mai multe comisii și cele mai importante. Vorbim despre comisia de Finanțe dar și de Comisia Juridică din Cameră și din Senat. Dar trebuie amintite două comisii de mare interes, cea de control a activității SRI și cea de control a activității SIE. Împărțeala acestora se va face la nivelul Birourilor Permanente Reunite. Dar ce știm sigur este că fostul președinte Traian Băsescu râvnește comisia de control a SRI. Vom vedea dacă va reuși să fie în fruntea acesteia, sau doar un simplu membru.”

 

×
Subiecte în articol: parlament comisie control SRI PSD PNL USR
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close