Antena 3 CNN Politică Lovitura lui Marcel Ciolacu pentru Guvernul Cîțu. Ce pregătesc social-democrații

Lovitura lui Marcel Ciolacu pentru Guvernul Cîțu. Ce pregătesc social-democrații

PSD și AUR au pregătit audieri incendiare pentru miniștrii propuși. Deși este dezbinată, opoziția va încerca să îi pună în dificultate pe cei care vor face parte din viitorul guvern.

Lovitura lui Marcel Ciolacu pentru Guvernul Cîțu. Ce pregătesc social-democrații
Sursa foto: hepta
de Mădălina Mihalache    |    23 Dec 2020   •   11:30

În Birourile Permanente Reunite s-a stabilit ca audierile miniștrilor să se întindă doar pe durata a trei ore. De la ora 11.00, la ora 14.00. Iar la 15,00 să aibă loc plenul Camerei Deputaților și al Senatului pentru învestirea Guvernului condus de Florin Cîțu. 

Așadar, timpul este destul de scurt ținând cont de faptul că sunt 22 de miniștri care vor trebui audiați.

Cu toate acestea, opoziția, reprezentată de Partidul Social Democrat dar și de Alianța pentru Unirea Românilor au pregătit întrebări grele pentru miniștrii Guvernului Cîțu, însă, având în vedere timpul scurt alocat acestor audieri, nu va fi foarte mult timp pentru a-i pune în dificultate. 

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu a fost depus. Ce promite noul Cabinet

Programul de Guvernare al Cabinetului Cîțu promite că datoria publică nu va depăși pragul de 60% din PIB, creșterea colectării veniturilor din accize, TVA și taxe vamale, reforma ANAF, reformarea sistemului fiscal-bugetar și modernizarea infrastructurii.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus miercuri dimineață, la Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, programul de guvernare și lista miniștrilor cabinetului.

Coaliția spune, în document, că nu va majora sau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor, prin: i) eliminarea distorsiunilor și lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale, asigurându-se corectitudinea și echitatea în sistem; ii) simplificarea regulilor și debirocratizare, pentru a facilita conformarea voluntară și administrarea fiscală, iii) implementarea unui sistem fiscal mai corect, mai eficient, mai simplu și mai transparent, ce va sprijini activitățile economice.

Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF. Astfel va crește baza de colectare și va fi prevenită evaziunea fiscală.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu ministri
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close