Antena 3 Politică AUR cere ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Paștelui ortodox dar și a celui catolic

AUR cere ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Paștelui ortodox dar și a celui catolic

de Georgiana Adam    |    05 Mar 2021   •   15:56
AUR cere ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Paștelui ortodox dar și a celui catolic

Alianța pentru Unirea Românilor cere ridicare restricțiilor impuse de pandemie în noapte de Înviere sărbătorită de catolici pe 4 aprilie și de ortodocși pe 2 mai.

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ținând seama de importanța covârșitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricții de deplasare, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși, se arată într-un comunicat emis vineri de AUR.

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu cere ca în cele două nopți sacre, creștinii să poată participa la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie. "Este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", cere AUR.

Aberația de anul trecut nu trebuie să se mai întâmple

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre. Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

AUR își reafirmă totodată poziția de respingere a măsurilor luate de Guvern, sub patronajul președintelui Klaus Iohannis și la indicațiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, măsuri fără temei științific, arbitrare, disproporționate și cu consecințe dezastruoase, sub care actualii guvernanți continuă jaful organizat al avuției naționale. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close