Antena 3 CNN Politică Austeritate pentru parlamentari: fără telefoane și abonamente de la instituție

Austeritate pentru parlamentari: fără telefoane și abonamente de la instituție

Viitorii parlamentari nu mai primesc telefoane mobile și abonamente din partea instituției, cu scopul de a reduce cheltuielile bugetare. Aleșii nu vor mai beneficia de mașină de serviciu în timpul vacanței parlamentare.

de Vasile Marcu    |    27 Dec 2023   •   18:02

Încă nu sunt puse costurile pe hârtie, dar economia este una destul de consistentă, având în vedere că sunt 466 de parlamentari, ceea ce ar însemna câte un telefon pentru fiecare.

Plecăm de la situația reală, că în momentul de față au telefoane, nu vârful gamei, dar telefoane scumpe, așa că economia este una consistente. Iar dacă mai punem la socoteală și abonamentele pe care le plătește lună de lună Parlamentul, atunci este cu atât mai mare.

Însă, în plus față de ce este în momentul de față, începând din sesiunea parlamentară viitoare, și cotele de carburant pentru mașinile parlamentarilor vor fi reduse, astfel încât economiile făcute de Parlament să fie și mai consistente.

Deja o parte dintre măsuri au intrat în vigoare: cea referitoare la folosirea mașinilor în timpul vacanței parlamentare. În momentul de față, toate mașinile sunt în garaj.

Rămân acolo până la 1 februarie, când începe noua sesiune parlamentară. Și, din februarie, chiar și cotele de carburant vor fi unele mult mai reduse decât în prezent.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close