Antena 3 CNN Politică Austeritatea în România se aplică doar oamenilor de rând. Vezi veniturile reprezentanţilor statului

Austeritatea în România se aplică doar oamenilor de rând. Vezi veniturile reprezentanţilor statului

Austeritatea în România se aplică doar oamenilor de rând. Vezi veniturile reprezentanţilor statului
Sursa foto: Foto: junkcarsandtrucks.com
22 Iun 2011   •   09:47

Austeritatea nu este pentru toată lumea. În timp ce bugetarii strâng cureaua şi aşteaptă zile mai bune, sunt şi reprezentanţi ai statului care se bucură de prosperitate. Aceştia au câştigat anul trecut sute de mii de lei doar din comitetele în care au  fost plasaţi. Printre ei se numără Sorin Blejnar, şeful ANAF şi Gheorghe Pogea, fost ministru al finanţelor.

Sursele care aduc sume colosale unei mâini de oameni sunt comitetele guvernamentale , comisiile de privatizare sau cele interministeriale.  Şeful ANAf, Sorin Blejnar, a luat în 2010 peste 100.000 de lei de la Comitetul interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări.

Acelaşi comitet i-a adus venituri substanţiale şi secretarului de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie. Peste 200.000 de lei i-a adus doar funcţia de vicepreşedinte, iar încă aproximativ 100.000 de lei vin din funcţiile de secretar de stat, membru al Consiliului Economic şi Social şi din cea de reprezentant al statului român în Consiliul de Administraţie al GDF Suez Energy România.

Un alt secretar de stat a primit peste 200.000 de lei din funcţia de membru al CIFGA. Este vorba de Gheorghe Gherghina, de la Ministerul Finanţelor.

În acelaşi timp, Marian Ţurlea, funcţionar public de conducere la Ministerul Economiei a câştigat anul trecut aproximativ 44.000 de lei numai din funcţia de director de cabinet, ea de consilier la Nuclearelectrica şi cea de director adjunct în Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competenţei Economice. Dar asta nu e tot. Încă aproape 200.000 de lei vin din consiliile de administraţie şi comisiile speciale din care face parte.




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close