Antena 3 Politică Autoritatea Electorală va prezenta de mâine, legislaţia privind alegerile locale

Autoritatea Electorală va prezenta de mâine, legislaţia privind alegerile locale

de M.Z.    |    26 Mar 2012   •   15:56
Autoritatea Electorală va prezenta de mâine, legislaţia privind alegerile locale
Sursa foto: Foto: Mediafax

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va prezenta, de marţi, pe site-ul propriu, toată legislaţia privind alegerile locale şi materialele informative necesare procesului electoral, informează Agerpres.

Reprezentanţi ai AEP au declarat, luni, că vor fi comunicate detalii legate de calendarul acţiunilor pe măsură ce ele vor fi omologate, dar vor putea fi citite de pe site şi ghidul pentru cetăţenii care sunt stabiliţi în ţările UE şi vor să voteze, ghidul pentru mandatarii financiari care socotesc cheltuielile electorale, hotărârile BEC-ului şi ale AEP.

Potrivit calendarului alegerilor locale, pe 27 martie va fi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de stabilire a datei alegerilor, iar între 27 şi 29 martie vor trebui numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti, circumscripţiile electorale din fiecare judeţ şi cele de sector.

Până pe 31 martie trebuie desemnaţi judecătorii din BEC, iar pe 1 aprilie se vor alege preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Central, pentru ca în 24 de ore, să fie completat cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP şi reprezentanţii partidelor parlamentare.

Depunerea candidaturilor se va face până pe 1 mai, ele putând fi depuse după înfiinţarea birourilor electorale de circumscripţie, respectiv din 20 aprilie.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinul de vot se va face până cel târziu pe 10 mai, termen până la care trebuie să fie stabilite şi locurile de afişaj electoral.

Campania electorală va începe pe 11 mai şi va dura 30 de zile.

Tipărirea buletinelor de vot se va face până cel târziu la data de 31 mai, apoi ele fiind preluate de către prefecturi.

Pe 9 iunie, la ora 7.00, se va încheia campania electorală pentru alegerile locale, scrutinul urmând să se desfăşoare pe 10 iunie, de la ora 7.00 până la ora 21.00.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close