Antena 3 CNN Politică 12 autospeciale intră în dotarea Poliției de Frontieră | Ministrul de Interne: "Are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă"

12 autospeciale intră în dotarea Poliției de Frontieră | Ministrul de Interne: "Are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă"

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat miercuri pe Facebook că 12 autospeciale de teren au intrat în dotarea Poliției de Frontieră. Acestea vor fi folosite mai ales în zonele montane de graniță greu accesibile.

12 autospeciale intră în dotarea Poliției de Frontieră | Ministrul de Interne: "Are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă"
de Ioana Mircea    |    24 Aug 2022   •   22:09

Lucian Bode a anunțat miercuri pe pagina sa de Facebook că 12 autospeciale de teren au intrat în dotarea Poliției de Frontieră. Acestea au fost achiziționate printr-un proiect cu fonduri europene și au ca scop intervenția în zone greu accesibile.

"Provocările actuale impun un grad de dotare adecvat misiunilor complexe pe care le îndeplinește Poliția de Frontieră. Iar din această perspectivă, Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale și a frontierei externe a UE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceste autospecialele de supraveghere care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră vor sprijini misiunile acestei structuri, mai ales în zonele montane de graniță greu accesibile.

Cu ajutorul acestor echipamente moderne polițiștii de frontieră vor fi prezenți în acele locuri unde există vulnerabilități pentru a le contracara în mod ferm.

Cu cât crește capacitatea operațională de intervenție și nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câștigă la capitolul eficiență a misiunilor pe teren.

Poliția de Frontieră trebuie să țină pasul cu dinamica fenomenelor infracționale, cu diversificarea metodelor de acțiune și să aibă o putere de adaptare și de reacție crescute.

De pe urma inițiativelor și parteneriatelor orientate spre dezvoltare are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă.

Continuați să dezvoltați cât mai multe proiecte de investiții care să îmbunătățească capacitatea de intervenție a structurilor MAI", a menționat ministrul de Interne pe pagina sa de Facebook.

 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close