Antena 3 CNN Politică Ce averi au miniştrii cabinetului Cioloş

Ce averi au miniştrii cabinetului Cioloş

Ce averi au miniştrii cabinetului Cioloş
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Dec 2015   •   09:19

Case în Franţa, mai multe terenuri şi apartamente în Bucureşti, precum şi maşini de lux sau bijuterii şi obiecte de artă de sute de mii de euro - aşa arată declaraţiile de avere ale miniştrilor guvernului Cioloş. Miniştrii tehnocraţi stau aşadar destul de bine la capitolul avere. Şi nici conturile bancare nu sunt tocmai de trecut cu vederea - miniştrii au şi acolo sute de mii de euro. 

 
Dintre cei 22 de miniştri însă, doar câţiva au bunurile la vedere, deoarece neavând funcţii publice, nu au fost nevoiţi să completeze declaraţii de avere.
 
Din declaraţiile de avere depuse până acum de miniştrii cabinetului Cioloş, deţinătorul portofoliului Apărării Mihnea Motoc pare de departe cel mai înstărit. Acesta are în proprietate patru terenuri agricole, două dintre acestea fiind moşteniri, unul donaţie din partea mamei şi unul cumpărat. Motoc mai deţine şi un teren intravlilan şi un apartament în Bucureşti, o casă de vacanţă în Sinaia şi o altă proprietate în Franţa. Ministrul Apărării conduce două maşini de lux, un Jaguar X-Type şi un Mercedes E200 şi mai are pe numele său un Ford Fiesta din anii 90. Motoc mai deţine bijuterii de 25.000 de dolari şi obiecte de artă de 15.000 de euro şi are în conturi 20.000 de lei, 157.500 de euro şi 45.000 de dolari. Ministrul a contractat şi trei credite, în trei ţări diferite. În România are datorii de 40.000 de euro, în Belgia trebuie să achite 30.000 de euro şi în Franţa un credit imens de 763.000 de euro. Asta în condiţiile în care întreaga sa familie are venituri totale de aproape 22.000 de euro. 
 
Nici ministrul Economiei nu este mai prejos. Costin Borc are două terenuri agricole în Teleorman şi Călăraşi, trei terenuri intravilane în Franţa, în localitatea Chapelle-les Grands şi un apartament în Paris şi un apartament şi o casă în Bucureşti. În Franţa, Borc mai deţine şi o casă de vacanţă. Ministrul Economiei are obiecte de artă în valoare de 19.000 de euro şi deţine mai multe conturi bancare în diverse monede. De exemplu, Borc are în bancă peste 783 de mii de euro şi peste un milion de lei. Are, în acelaşi timp şi credite totale de aproape 390 de mii de euro la două bănci din Franţa. În total, familia Borc încasează venituri lunare de peste 25.000 de euro. 
 
În comparaţie cu ministrul Economiei şi cel al Apărării, ocupantul fotoliului de ministru al Agriculturii pare chiar sărac dacă luăm în calcul doar proprietăţile. Achim Irimescu are o jumătate de teren agricol în apropiere de Bucureşti, o jumătate de casă şi o jumătate de apartament în Capitală şi o maşină modestă. Achim Irimescu compensează însă în conturi bancare. Ministrul Agriculturii deţine un cont de 210.000 de lei şi altul de 413.000 de euro. Asta în condiţiile în care încasează lunar doar 3.800 de euro. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close