Antena 3 CNN Politică Avertisment de la malul mării. Berceanu: ""Miniştrii care se pun de-a curmezişul Guvernului trebuie să plece"

Avertisment de la malul mării. Berceanu: ""Miniştrii care se pun de-a curmezişul Guvernului trebuie să plece"

Avertisment de la malul mării. Berceanu: ""Miniştrii care se pun de-a curmezişul Guvernului trebuie să plece"
Sursa foto: Radu Berceanu
04 Sep 2009   •   16:00

PDL continuă să emită avertismente de pe malul mării către colegii din PSD într-un adevărat război al nervilor menită să erodeze răbdarea colegilor de guvernare şi să facă pasul greşit necesar pentru a se folosi pretextul remanierii. Aflat la şcoal de vară a partidului, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a susţinut vineri că în PDL nu s-a discutat despre remanierea unor miniştri PSD sau PDL, dar că s-a vorbit clar despre faptul că dacă vreun membru al Guvernului se pune de-a curmezişul deciziilor din Executiv, atunci va trebui să plece.

"Am discutat în sensul de care v-am spus, şi anume că, dacă cineva se va pune de-a curmezişul, va trebui să plece. Nu mai putem să ne menţinem în situaţia asta, în care avem nişte parteneri care ne împiedică din interior şi fac nişte alianţe incorecte în exterior. Fiecare trebuie să se decidă şi chiar dacă am rezistat la situaţia asta 8 luni(...) dacă vor părea piedici în adoptarea acestor legi, atunci sigur că vom fi nevoiţi să schimbăm foaia şi să dăm acele exemple de care vă vorbeam. Sper ca, cel puţin în ultimele zile, colegii noştri au înţeles că nu este vorba de o confruntare ci despre a finaliza lucruri care trebuiau de mult finalizate şi că nu vom accepta să nu le finalizăm", a spus Radu Berceanu.

Uite remanierea, nu e remanierea...

El a negat că remanierea unor miniştri PSD ar reprezenta "preocuparea PDL". "Nu încercăm deloc că este o problemă cu unii miniştri PSD. (..) Nu acceptăm să nu finalizăm toate aceste lcururi pe care împreuă ni le-am stabilit", a spus democrat-liberalul.
Berceanu a dat exemplul ministrului Ecaterina Andronescu, ca unul dintre "miniştrii care eventual semnalizează într-un fel şi acţionează în alt fel", acuzând-o că, de fiecare dată, pe legile educaţiei, a amânat şi tergiversat finalizarea acestui proiect. "Chiar şi ultima dată, ne-a adus o variantă pe stick, o variantă pe hârtie, care era diferită pe ici pe colo, în părţile esenţiale, lucrui care să împiedioce finalizarea unor chestiuni pe care ni le-am stabilit împreună", a precizat Berceanu.

Ministrul PDL a respins şi ideea potrivit căreia în partid s-a luat în calcul măcar remanierea unor miniştri democrat-liberali. "Nu există. Nu ştiu cine a făcut acele propuneri, Bănuiesc că le-a făcut prin baie, cu lumina stinsă", a spus el.
Berceanu a recunoscut totuşi că există anumite nemulţumiri legate de prestaţia unor miniştri PDL, dar că problema remanierii nu poate fi pusă. Potrviti Lui Berceanu, secretarul general al Pdl, Vasile Blaga ar fi recomndat colgilor de partid să se analizeze şi activitatea miniştrior PDL. Fraţilor, dacă vorbiţi de alţii, haideţi să ne mai uităm şi la ai noştri. Asta da, dar asta nu e o discuţie despre remaniere" a mai arătat Berceanu.

PSD, invitat să demonstreze că e încă la guvernare

Ministrul Transporturilor a subliniat că despre remanierea unor miniştri trebuie întrebaţi cei de la PSD, arătând că acest lucru depinde de felul în care văd ei lucrurile şi se comportă. "Altfel, noi nu avem niciun fel de dorinţă sau tendinţă de a face aşa ceva", a adăugat el.

În ceea ce priveşte viitorul coaliţiei PDL-PSD, Berceanu a recomandat presei să se intereseze tot în curtea PSD. "Dacă o parte din această majoritate împiedică aşa, din interior, sau prin tot felul de alte variante de lupăt de guerilla, tocmai scopul pentru care suntem împruenă, atunci aceea nu vor mai fi împreună cu noi", a mai spus Berceanu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Berceanu
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close