Antena 3 CNN Politică Avertisment PNL: PSD poate depune moţiune de cenzură şi singur dacă tot a făcut-o singur

Avertisment PNL: PSD poate depune moţiune de cenzură şi singur dacă tot a făcut-o singur

Avertisment PNL: PSD poate depune moţiune de cenzură şi singur dacă tot a făcut-o singur
Sursa foto: Crin Antonescu
10 Mai 2010   •   14:05

Parlamentarii liberali nu sunt dispuşi să sprijine o moţiune de cenzură iniţiată numai de către reprezentanţii social-democraţi, a sugerat luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, nemulţumit de graba afişată de colegii din Opoziţie de a-şi aroga de unii singuri meritul iniţierii unui astfel de demers.. Liderul PNL a arătat că liberalii sunt pregătiţi că discute cu PSD despre alcătuirea în comun a unei moţiuni de cenzură, însă dacă social-democraţii au eleborat deja o moţiune de cenzură, o pot înainta şi singuri.
"Eu am discutat iniţial atunci când am vehiculat ideea necesităţii unei moţiuni de cenzură, idee valabilă şi astăzi, despre faptul că, împreună cu PSD, că altfel noi nu putem, ar trebui să alcătuim o moţiune de cenzură. Noi suntem gata să discutăm despre alcătuirea în comun a unei moţiuni de cenzură. Dacă PSD şi-a făcut o moţiune de cenzură singur, o poate înainta şi singur. Vom vedea ce mai discutăm, mai departe", a precizat Antonescu, întrebat fiind ce va face PNL de vreme ce social-democraţii au anunţat să au finalizat varianta lor de moţiune de cenzură şi că intenţionează să o depună în data de 17 mai.
Senatorul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că departamentele PSD au definitivat textul moţiunii de cenzură, cu titlul "România, un fleac, au ciuruit-o", propunând ca aceasta să fie introdusă în Parlament în data de 17 mai, când vor fi "comemorate patru luni, trei săptămâni şi două zile" de la învestirea actualului Guvern.
Ea a precizat că, în cele 40 de pagini ale textului moţiunii de cenzură, social-democraţii acuză consecinţele salarizării unitare în sistemul bugetar, creşterea şomajului, colapsul social, "transporturile în pană", măsurile "imaginare" anticriză, "agricultura în sapă de lemn", "egalitatea de şanse doar pentru gaşca portocalie", "România, o republică a procurorilor".
Calendarul depunerii moţiunii de cenzură va fi însă stabilit în Comitetul Executiv de miercuri, a arătat preşedintele PSD, Victor Ponta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune PSD cenzura sprijin PNL
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close