Antena 3 CNN Politică Avertismentul lui Năstase: Alegerea în bloc a conducerii ar putea provoca scindarea PSD

Avertismentul lui Năstase: Alegerea în bloc a conducerii ar putea provoca scindarea PSD

Avertismentul lui Năstase: Alegerea în bloc a conducerii ar putea provoca scindarea PSD
Sursa foto: Adrian Nãstase
01 Feb 2010   •   12:20

Introducerii votului pe listă la conducerea partidului ar putea crea premisele unei scindări a PSD, a avertizat luni, preşedintele Consilului Naţional al PSD, Adrian Năstase, pronunţându-se împotriva introducerii acestei prevederi statutare. Una dintre cele mai importante propuneri de modificare a Statutului, susţinută de partizanii actualului preşedinte, Mircea Geoană, este ca funcţiile de conducere la nivel naţional să fie alese în bloc, sub forma unei echipe ce va fi propuse de candidatul ales preşedinte.
"La început am fost mai curând favorabil unei formule de moţiune. Acum înţeleg că s-ar pune problema unei moţiuni simplificate în care să fie vorba doar de persoane, fără să se adauge şi idei. Lucrul ăsta mi s-ar părea greşit pentru că ar duce la o dezbatere despre persoane. Moţiunile, cel puţin, au în dezbatere programe, proiecte", a explicat Năstase.
El a avertizat că, dat fiind actuala situaţie a partidului, adoptarea propunerii de alegere pe listă a întregii conduceri a partidului ar crea o serie de resentimente care s-ar putea dezvolta şi provoca scindarea scindarea partidului.
"Mă gândesc însă că, pentru situaţia actuală a partidului, a merge cu liste blocate - cu două falange care se înfruntă şi una câştigă şi ia totul, iar cealaltă pierde - s-ar putea crea nişte resentimente în timp, iar pe de altă parte s-ar putea crea premisele pentru - nu spun neapărat scindare - dar pentru efecte pe care să nu le putem opri. De aceea, pentru acest moment, mai curând sunt împotriva unei astfel de formule", a arătat Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase conducere PSD alegeri bloc echipa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close