Antena 3 CNN Politică Avertismentul lui Năstase: Legea ANI riscă să ajungă din nou la Curtea Constituţională

Avertismentul lui Năstase: Legea ANI riscă să ajungă din nou la Curtea Constituţională

Avertismentul lui Năstase: Legea ANI riscă să ajungă din nou la Curtea Constituţională
Sursa foto: Adrian Nãstase
28 Apr 2010   •   14:03

Legea Agenţiei Naţionale de Integritate riscă să ajungă din nou la Curtea Constituţională, deoarece, după decizia acestui for, s-a procedat "cu aceeaşi lipsă de inteligenţă" ca la legea iniţială, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, la RFI România.
"În ceea ce priveşte situaţia la care s-a ajuns, absolut jenantă pentru şeful statului şi pentru miniştrii care au susţinut această variantă neconstituţională, sigur că trebuie făcute reparaţiile de rigoare. Dar se procedează iar cu aceeaşi lipsă de inteligenţă şi riscăm să ajungem din nou într-o situaţie în care o nouă Curte Constituţională sau aceeaşi se va pronunţa în condiţiile unei excepţii ridicate într-un proces, în legătură cu o soluţie adoptată pe picior", a declarat parlamentarul social-democrat.
Năstase susţine că a fost "umilitor" că şeful statului a chemat partidele la consultări, în timp ce Guvernul venea cu propria variantă de modificare a legii ANI.
"Mi se pare absolut umilitor pentru Parlament şi pentru partidele politice ca, în timp ce se desfăşoară eventuala procedură de consultare la Cotroceni, să aflii că de fapt Guvernul deja a trimis la Parlament o formulă de reparaţie capitală pentru această lege", a spus Adrian Năstase.
Fostul prim-ministru e apreciat că viitoarea lege a Agenţiei Naţionale de Integritate ar putea avea "dificultăţi" în a fi aplicată.
"Eu cred că dacă stăteam câteva zile să reflectăm cu toţii la cea mai bună soluţie, am fi găsit o formulă care să nu fie cumva ridicolă, pentru că asta ne va pune fără îndoială într-o situaţie oarecum penibilă în faţa electoratului. Întâi tăiem şi pe urmă măsurăm şi o să avem probabil din nou dificultăţi în a pune în aplicare această lege", a declarat Adrian Năstase.
Proiectul de lege elaborat de Guvern urmează să intre din nou în această după amiază în plenul camerei deputaţilor. Reprezentanţii Puterii susţin că liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL au căzut de acord cu ei asupra necesităţii dezbaterii şi adoptării încă de astăzi a acestui proiect de lege.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase lege ANI Curtea Constitutionala
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close