Antena 3 CNN Politică Avertismentul publicat de Victor Ponta pe Facebook

Avertismentul publicat de Victor Ponta pe Facebook

Avertismentul publicat de Victor Ponta pe Facebook
05 Iul 2017   •   17:41

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta face o analiză a situației actuale de pe scena politică din România și compară situația din țara noastră cu cea din Ungaria, din 2006, când au avut loc cele mai violente proteste din țara vecină, de dupa căderea regimului comunist.

„Pe 9 Aprilie 2006 Partidul Socialist din Ungaria ( MSZP - omologul PSD din tara vecina ) castiga alegerile parlamentare cu 43.21% din voturile exprimate!
Ferenc Gyurcsany - liderul Partidului - a devenit Prim Ministru. Iar in luna Mai 2016 la Balatonoszod a tinut un discurs la o intalnire inchisa cu Grupul Parlamentar Socialist. Fara sa stie a fost inregistrat de unul din participanti (vedeti ca nu doar la DNA Romania se intampla asta) si pe 17 Septembrie 2006 totul a fost publicat in presa ducand la cele mai violente proteste din Ungaria de dupa caderea regimului comunist!”, scrie Victor Ponta. 

„Va rog sa cititi mai jos o analiza (acida dar corecta) facuta de Bogdan Tiberiu Iacob pe "Inpolitics"! Si spuneti-mi ca gresesc daca vad vreo asemanare intre situatiile prezentate mai sus din Ungaria - Franta si Romania!”, mai scrie fostul prim-ministru. 

În opinia fostului premier, „lucrurile încă se pot îndrepta”. „Inca mai cred ca lucrurile se pot indrepta - dar numai daca se indeplinesc cel putin cateva conditii: 
- Guvernul sa fie condus de Premier de la Palatul Victoria nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD
- in Guvern numirile sa se faca pe criteriul competentei profesionale si nu al obedientei fata de Presedintele Partidului
- banii publici sa fie folositi pentru binele general si nu pentru imbogatirea unor firme private (gen Teldrum) sau pentru cumpararea de sprijin politic
- guvernarea sa nu fie folosita si deturnata de interesul salvarii personale fata de problemele judiciare 
- oprirea iluziei ca o Propaganda agresiva sustinuta doar cu tupeu si resurse financiare poate sa suplineasca lipsa rezultatelor / sau lupta paranoica contra celor care fac dezvaluiri sau critica - omul obisnuit care primeste 100 de lei in plus la salariu sau pensie stie prea bine ca asta nu ii da posibilitatea sa aiba latifundii in Brazilia! 
- asigurarea stabilitatii si predictibilitatii in zona economica, fiscala si sociala ( nimeni nu mai vrea promisiuni - ci doar stabilitate si siguranta)!”a mai scris Victor Ponta.

Citiți mai jos întreaga postare a lui Victor Ponta:

×
Subiecte în articol: proteste Liviu Dragnea Victor Ponta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close