Antena 3 CNN Politică Aviz pozitiv pentru arestarea lui Ion Stan. Votul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor este consultativ

Aviz pozitiv pentru arestarea lui Ion Stan. Votul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor este consultativ

Aviz pozitiv pentru arestarea lui Ion Stan. Votul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor este consultativ
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Dec 2012   •   10:49

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a reluat luni dezbaterea în cazul solicitării procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan, acuzat de DNA de trafic de influenţă, informează Agerpres.

UPDATE 10.50 -
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat pozitiv, cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

Preşedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a cerut grupului PSD să se reunească de urgenţă până miercuri pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan.
    .
Deputatul Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice, unde se dicută cererea de arestare preventivă a parlamentarului, cei doi plecând fără a face declaraţii presei.

Avizul Camerei este consultativ.


Membrii comisiei au amânat joia trecută luarea unei decizii, preşedintele comisiei, Daniel Buda, declarând că reprezentanţii PSD şi PNL au cerut amânarea pentru că referatul de la Ministerul Justiţiei nu este suficient şi au solicitat probe suplimentare.
   
El consideră că prin amânarea raportului comisiei în cazul deputatului Ion Stan actualul Parlament nu va mai putea lua o decizie.
   
"Având în vedere că s-a amânat pentru săptămâna viitoare în mod cert grupul parlamentar nu se va mai putea întruni şi pronunţa asupra acestei solicitări, şi, prin urmare, nici plenul. În Comisia juridică noi nu facem aprecierea vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane, ar fi fost o simplă formalitate pentru a încuviinţa solicitarea Parchetului, urmând ca plenul să dea un vot în acest sens. În mod clar nu se va mai putea lua o decizie de către acest Parlament', a spus, joi, Daniel Buda.

Eugen Nicolicea (grupul progresist), membru al Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, susţine că motivarea în cazul arestării preventive a deputatului Ion Stan (PSD) este copiată la virgulă din motivarea pentru Alin Trăşculescu (PDL).
   
Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a apreciat, după şedinţa de săptămâna trecută, că referatul procurorului în cazul Ion Stan este "o poveste cu foarte multe elemente care ridică semne de întrebare''.
   
"Acest Parlament nu poate vota oricum, iar la solicitarea colegilor mei, mai ales la argumentele pe care le-a prezentat domnul Stan şi avocatul său, am amânat luarea deciziei cu trei zile. Şi în cazul lui Alin Trăşculescu s-a solicitat amânarea, dar prin vot colegii au considerat că sunt destule elemente ca judecătorul să fie cel care se pronunţă dacă îl arestează sau nu pe deputat", a declarat Iordache.
   
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit marţea trecută de la ministrul Justiţiei cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan.
   
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru a cere încuviinţarea arestării deputatului Ion Stan, în sarcina căruia au fost reţinute două infracţiuni de trafic de influenţă.
   
Deputatul PSD Ion Stan şi şoferul acestuia, Florin Sarca, au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close