Antena 3 CNN Politică Aviz pozitiv pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. ”În mandatul meu nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini”

Aviz pozitiv pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. ”În mandatul meu nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini”

Aviz pozitiv pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. ”În mandatul meu nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini”
Sursa foto: Foto. Agerpres
23 Feb 2016   •   16:07

Membrii Comisiei Juridice din Senat au dat aviz pozitiv solicitărilor DNA privind începerea urmăririi penale a senatorului UNPR Gabriel Oprea și, respectiv, de reținere și arestare preventivă a liberalei Doina Tudor.

În ceea ce privește începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, au fost 6 voturi ''pentru'' și 5 ''împotrivă''. Pentru reținerea și arestarea Doinei Tudor s-au înregistrat 9 voturi ''pentru'', unul ''împotrivă'' și unul anulat, potrivit unor surse din comisie

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, la ieșirea de la Comisia Juridică, că în timpul mandatului său nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini, făcând referire la maşinile de Poliţie care a fost achiziţionate.

În timpul mandatului meu ca vicepremier și ministru de Interne nu s-a cumpărat o mașină, nici 10, s-au cumpărat 5.000 de mașini, toate achiziționate legal prin direcțiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile și dotările MAI, pentru drepturile jandarmilor, polițiștilor, pompierilor și așa mai departe.  (...) Ca ministru de Interne aveam protecție de la SPP și o mașină luată în comodat de la o altă instituție, care se mai și strica din când în când”, a declarat Gabriel Oprea.


Votul final ar putea fi dat în plenul Senatului miercuri, 24 februarie.

Procurorii DNA au cerut începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea în dosarul în care DGIPI a cumpărat o maşină de lux de aproape 400.000 de lei şi un jacuzzi. În cazul Doinei Tudor, anchetatorii cer arestarea preventivă pentru că l-ar fi ajutat pe fostul ei soţ să primească 300.000 de euro pentru favorizarea unei firme de asigurări.



×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Esential
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close