Antena 3 CNN Politică Avocat: Comitetul de la Finanţe este neconstituţional

Avocat: Comitetul de la Finanţe este neconstituţional

Avocat: Comitetul de la Finanţe este neconstituţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   09:15

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială nu va fi un  supraguvern şi va fi supus controlului parlamentar, a explicat cosilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Acesta a mai susţinut că Executivul şi celelalte instituţii care vor primi recomandări de la acest comitet nu vor fi obligate să le pună în practică. 

 
Conilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, susţine că rolul Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială este să apere stabilitatea financiară a României şi nu să dea directive Guvernului. Vasilescu mai spune că acest organism va fi supus controlului parlamentar. 
 
Ministrul Finanţelor a susţinut că Guvernul va trebui să explice motivele pentru care nu va putea pune în practică eventualele recomandări făcute de Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială
 
Specialiştii în drept critică crearea acestui organism care va supraveghea sistemul financiar naţional.
 
Guvernul a aprobat, în 22 iulie, proiectul de lege privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional şi a decis constituirea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială al cărui preşedinte va fi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. 
 
Acest comitet va fi constituit din reprezentanţi ai BNR, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Destinatarii recomandărilor Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială sunt fie BNR şi ASF, în calitate de autorităţi de supraveghere financiară sectorială, fie Guvernul României. 
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close