Antena 3 CNN Politică Avocatul Alinei Bica: Eu nu mai am încredere în actul de justiţie în ceea ce o priveşte pe clienta mea

Avocatul Alinei Bica: Eu nu mai am încredere în actul de justiţie în ceea ce o priveşte pe clienta mea

Avocatul Alinei Bica: Eu nu mai am încredere în actul de justiţie în ceea ce o priveşte pe clienta mea
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mar 2015   •   11:53
Avocatul Alinei Bica, Laura Voicu, a explicat, în direct la Antena 3, în cadrul emisiunii "Se întâmplă în România", că mutarea clientei sale la un alt penitenciar nu va avea loc, din informaţiile pe care le deţine la acest moment. 
 
"Eu, în acest moment, ca apărător, nu am nicio informaţie clară din partea cuiva. Sunt doar nişte zvonuri vehiculate. Avem o cerere admisă de către procurorul DNA, ca doamna Bica să rămână în arestul central. Dacă domnul comandant o va muta la penitenciarul Târgşor, va face un lucru abuziv şi nelegal", a explicat Laura Voicu. 
 
Avocatul a adăugat că mai sunt dosare disjunse şi termene care aşteaptă decizii dar că DNA refuză să accepte orice probă, inclusiv confruntările.
 
"Avem o contestaţie la arestul preventiv care se va judeca în data de 6, urmează termene în primul dosar, avem alte două termene pe 22 martie şi 31 martie, deci termene sunt, slavă Domnului. Toate probele  pe care noi le-am solicitat la DNA ne-au fost respinse, inclusiv confruntările. Singura care a fost admisă a fost cea de a rămâne în arestul central. Atât. Cu motivaţia că nu sunt pertinente şi utile cauzei. Este o premieră pentru mine. Prezumţia de nevinovăţie trebuie să existe, în cazul doamnei Bica a fost ştearsă din codul de procedură penală."
 
Avocatul a mărturisit că nu mai are încredere în actul de justiţie în cazul Alinei Bica şi că situaţia este "halucinantă". 
 
"Eu personal nu mai am încredere în actul de justiţie, în ceea ce o priveşte pe doamna Bica. În primul dosar, doamna Bica este singura care a rămas în boxa arestaţilor, toţi ceilalţi sunt în control judiciar sau arest la domiciliu, cu acelaşi probatoriu, aceleaşi fapte, acelaşi dosar, iar în dosarul doi urmează să se judece contestaţia pe 6. Este halucinant şi este o ruptură de logică juridică, deoarece motivările făcute pentru dânsa sunt hilare. Nu poţi să ţii un om la închisoare, într-un mandat de arest preventiv, pentru că mai are un alt mandat de arest preventiv într-o altă cauză. Deci vom fi pasate ca o minge de tenis de la un dosar la altul. Pentru că există un mandat de arest preventiv, celălalt va fi menţinut. Nu ştiu, nu pot să înţeleg ce se întâmplă. Pur şi simplu. Mă depăşeşte total şi e grav, după 17 ani de avocatură, să nu înţeleg ce se întâmplă într-un dosar. 
 

×
Subiecte în articol: Alina Bica avocat DNA procurori probe justitie
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close