Antena 3 CNN Politică Bacalaureatul la politicieni: Băsescu a trecut examenul cu 7.40. Vanghelie şi Igaş au picat

Bacalaureatul la politicieni: Băsescu a trecut examenul cu 7.40. Vanghelie şi Igaş au picat

Bacalaureatul la politicieni: Băsescu a trecut examenul cu 7.40. Vanghelie şi Igaş au picat
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2011   •   14:24

Unii dintre politicienii aflaţi în funcţii de vârf sunt departe de a fi un exemplu... de elevi model. Marian Vanghelie sau Traian Igaş, de exemplu, nu au reuşit să treacă din prima examenul de bacalaureat. În schimb, Victor Ponta şi Crin Antonescu au obţinut nota maximă la limba română.

Preşedintele Traian Băsescu a luat Bacalaureatul cu nota 7.40. În 2005, la deschiderea anului şcolar, şeful statului făcea o mărturisire: "Şi acum, când văd un profesor, cred că o să-mi pună un patru!" Asta nu l-a împiedicat pe preşedinte să critice sistemul de învăţământ.

Nici alţi politicieni nu se pot lăuda cu rezultate de excepţie la bacalaureat. Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a trecut cu 7,93 de examenul de maturitate.

Un alt membru al Cabinetului Boc, Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, şi-a luat diploma de Bacalaureat la 24 de ani, în 1992, cu nota 9,30. Înainte de 1989, Igaş a picat treapta a doua, a făcut o şcoală profesională şi armata. În cele din urmă, şi-a finalizat studiile liceale dupa trei ani de seral.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi-a luat Bac-ul abia la 33 de ani. În anul 2000, Vanghelie a fost eliminat din bacalaureat pentru că a fost prins cu "surse de informare" asupra lui. A obţinut diploma un an mai târziu.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a obţinut media 9,80 la bacalaureat. El a fost, însă, depăşit de liderul PSD, Victor Ponta, care a luat 10 la Limba Română. Cu aceeaşi notă se mândreşte şi şeful liberalilor, Crin Antonescu.

 

×
Subiecte în articol: examen Marian Vanghelie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close