x close

Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   17:55
Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică 418 Foto: Intact Images

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la Antena 3, că a fost informat despre revocarea sa din funcţie în urma unui telefon pe care l-a primit de la premierul Emil Boc, şi nu printr-un SMS, aşa cum s-a auzit iniţial.

"Gestul nu s-a făcut printr-un SMS, ci printr-un apel telefonic, aici la Bruxelles. Am fost sunat de prim-ministrul Emil Boc, care mi-a spus că doreşte să ia această decizie", a declarat luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul demisionar al MAE, Teodor Baconschi.

Demnitarul a adăugat că decizia premierului este una politică.

"(Premierul Boc - n.t.) a precizat că nu are să-mi facă reproşuri pe linie guvernamentală, dar o anumită postare a mea pe blogul personal îl determină să ia această decizie. Am luat act de această decizie şi merg mai departe", a mai spus Teodor Baconschi.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Teodor Baconschi a comparat protestatarii, într-o postare pe blogul său, cu o "mahala violentă şi ineptă".

Şeful demisionar de la MAE s-a declarat surprins de decizia luată astăzi de premier, motivând că postarea pe care a făcut-o pe blogul personal datează încă de săptămâna trecută.

"Evident m-a surprins, pentru că nu cred că aceasta este cauza nemulţumirilor exprimate în sânul societăţii româneşti, şi nici soluţia. Eu mi-am făcut datoria cât am putut de bine, într-un context dificil, am acţionat politiceşte corect", a precizat demnitarul.

Ministrul Baconschi a mai precizat, la Antena 3, că de săptămâna trecută de câna a făcut postarea pe blog şi până astăzi nu a mai avut nici o discuţie cu premierul Emil Boc.

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc. Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi.

 
Get Adobe Flash player


Citeşte mai multe despre:

Teodor Baconschi demis SMS Emil Boc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati