Antena 3 CNN Politică Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   17:55

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la Antena 3, că a fost informat despre revocarea sa din funcţie în urma unui telefon pe care l-a primit de la premierul Emil Boc, şi nu printr-un SMS, aşa cum s-a auzit iniţial.

"Gestul nu s-a făcut printr-un SMS, ci printr-un apel telefonic, aici la Bruxelles. Am fost sunat de prim-ministrul Emil Boc, care mi-a spus că doreşte să ia această decizie", a declarat luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul demisionar al MAE, Teodor Baconschi.

Demnitarul a adăugat că decizia premierului este una politică.

"(Premierul Boc - n.t.) a precizat că nu are să-mi facă reproşuri pe linie guvernamentală, dar o anumită postare a mea pe blogul personal îl determină să ia această decizie. Am luat act de această decizie şi merg mai departe", a mai spus Teodor Baconschi.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Teodor Baconschi a comparat protestatarii, într-o postare pe blogul său, cu o "mahala violentă şi ineptă".

Şeful demisionar de la MAE s-a declarat surprins de decizia luată astăzi de premier, motivând că postarea pe care a făcut-o pe blogul personal datează încă de săptămâna trecută.

"Evident m-a surprins, pentru că nu cred că aceasta este cauza nemulţumirilor exprimate în sânul societăţii româneşti, şi nici soluţia. Eu mi-am făcut datoria cât am putut de bine, într-un context dificil, am acţionat politiceşte corect", a precizat demnitarul.

Ministrul Baconschi a mai precizat, la Antena 3, că de săptămâna trecută de câna a făcut postarea pe blog şi până astăzi nu a mai avut nici o discuţie cu premierul Emil Boc.

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc. Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi.

 



×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi demis SMS Emil Boc
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close