Baconschi consideră îngrijorările Rusiei cu privire la scutul antirachetă "nişte exerciţii retorice"

de Antena3.ro    |    03 Mai 2011   •   23:12
Baconschi consideră îngrijorările Rusiei cu privire la scutul antirachetă "nişte exerciţii retorice" Foto: Intact Images

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a vorbit marţi seară, la postul public de televiziune, despre reacţiile venite dinspre Rusia cu privire la amplasarea pe teritoriul României a sistemului antirachetă american. Acesta le-a catalogat ca fiind, mai degrabă, exerciţii retorice, nu îngrijorări reale, potrivit Mediafax.
   
"Sistemul este pur defensiv, are rolul de a ne apăra de atacuri balistice cu rachete cu rază mică şi medie de acţiune, nu identifică un adversar explicit şi, cel puţin în această a doua parte a programului, la care participăm noi - programul se va încheia în 2020 -, Rusia nu a ridicat obiecţii, iar noi ne-am consultat şi cu vecinii noştri"

"Şi, bineînţeles, există un dialog NATO-Rusia, un dialog SUA-Rusia, care continuă. Deci, cred că sunt mai degrabă exerciţii retorice şi nu îngrijorări reale", a declarat şeful diplomaţiei române.

Ministerul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a cerut, marţi, garanţii juridice din partea SUA, cu privire la amplasarea scutului antirachetă american la baza militară Deveselu din România

Parteneri
x close