Antena 3 CNN Politică Baconschi consideră îngrijorările Rusiei cu privire la scutul antirachetă "nişte exerciţii retorice"

Baconschi consideră îngrijorările Rusiei cu privire la scutul antirachetă "nişte exerciţii retorice"

Baconschi consideră îngrijorările Rusiei cu privire la scutul antirachetă "nişte exerciţii retorice"
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mai 2011   •   23:12

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a vorbit marţi seară, la postul public de televiziune, despre reacţiile venite dinspre Rusia cu privire la amplasarea pe teritoriul României a sistemului antirachetă american. Acesta le-a catalogat ca fiind, mai degrabă, exerciţii retorice, nu îngrijorări reale, potrivit Mediafax.
   
"Sistemul este pur defensiv, are rolul de a ne apăra de atacuri balistice cu rachete cu rază mică şi medie de acţiune, nu identifică un adversar explicit şi, cel puţin în această a doua parte a programului, la care participăm noi - programul se va încheia în 2020 -, Rusia nu a ridicat obiecţii, iar noi ne-am consultat şi cu vecinii noştri"

"Şi, bineînţeles, există un dialog NATO-Rusia, un dialog SUA-Rusia, care continuă. Deci, cred că sunt mai degrabă exerciţii retorice şi nu îngrijorări reale", a declarat şeful diplomaţiei române.

Ministerul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a cerut, marţi, garanţii juridice din partea SUA, cu privire la amplasarea scutului antirachetă american la baza militară Deveselu din România

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi scut antiracheta Rusia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close